Antena 3 CNN Actualitate Alertă de la hidrologi. E cod galben de inundații

Alertă de la hidrologi. E cod galben de inundații

Alertă de la hidrologi. E cod galben de inundații
de S.T.    |    06 Iun 2018   •   14:00

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, miercuri, o serie de atenţionări Cod galben de inundaţii în bazine hidrografice din judeţele Buzău, Alba şi Cluj, în următoarele ore.

Potrivit hidrologilor, până la ora 19:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici de pe afluenţii Crişului Repede aferenţi sectorului - amonte S.H. Ciucea.

În acelaşi interval, fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Săcuieni.

De asemenea, până la ora 20:00, vor fi inundaţii pe râurile mici din bazinul superior al râului Arieş (judeţul Alba), pe afluenţii Buzăului aferenţi sectorului aval Acumulare Siriu - amonte S.H. Măgura (judeţul Buzău), dar şi în bazinul hidrografic al râului Cătiaşul Pleşcari.

×
Parteneri
Horoscop 29 mai 2023. Gemenii au o idee de milioane
x close