Antena 3 CNN Actualitate Alertă de la meteo. Cod galben pentru mai multe județe ale țării

Alertă de la meteo. Cod galben pentru mai multe județe ale țării

Alertă de la meteo. Cod galben pentru mai multe județe ale țării
24 Dec 2017   •   15:25

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit duminică, până la ora 20:00, atenţionările nowcasting Cod galben de viscol, valabile în zonele de munte din 10 judeţe.

Potrivit meteorologilor, în zona montană înaltă a judeţelor Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea vântul va prezenta intensificări locale ce vor atinge la rafală 80-90 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. De asemenea, vizibilitatea va fi redusă, iar pe arii restrânse se va semnala ninsoare.

Tot până la ora 20:00, în judeţele Vrancea, Iaşi, Bacău, Botoşani, Neamţ şi Suceava, cu precădere în zona montană, vântul va prezenta intensificări temporare cu viteze ce vor depăşi 70 - 80 km/h, iar la altitudini de peste 1.700 de metri, va atinge şi depăşi 90 - 100 km/h, viscolind zăpada. În zonele joase de relief, vântul va prezenta intensificări locale ce vor atinge şi depăşi la rafală 55 - 60 km/h, izolat 70 km/h.

În zona de munte a judeţului Caraş-Severin, la peste 1.800 metri, vântul va avea viteza la rafală de 90-100 km/h. Atenţionarea meteorologilor este valabilă tot până la ora 20:00.

În schimb, până la ora 18:00, mai multe localităţi din Mehedinţi se află sub atenţionare de vânt puternic ce va atinge la rafală 55-65 km/h, şi izolat 70 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cod galben viscol
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close