"Alertă de TSUNAMI la Haifa. Cetăţenii sunt sfătuiţi să se întoarcă în Polonia". Mesajul, postat pe contul de Twitter al BBC

de D.D.    |    22 Mar 2013   •   11:28
"Alertă de TSUNAMI la Haifa. Cetăţenii sunt sfătuiţi să se întoarcă în Polonia". Mesajul, postat pe contul de Twitter al BBC Galerie foto (3) Foto: Twitter
Trei conturi de Twitter ale BBC au fost piratate joi după-amiază de un grup care se autointitulează "Armata electronică siriană", relatează AFP.

"Am fost informaţi că în ultimele ore mai multe conturi de Twitter ale BBC au fost piratate. În prezent, încercăm să rezolvăm această problemă cât mai repede posibil", a anunţat serviciul de presă al BBC.

Au fost atacate contul de Twitter al serviciului meteorologic al BBC, cel al serviciului în limba arabă al postului şi cel al postului de radio BBC din Irlanda de Nord.

Astfel, la începutul după-amiezii de joi, contul BBC Weather a emis o serie de mesaje fanteziste, sub forma unor buletine meteorologice ironice la adresa Israelului, făcând aluzie la livrările de arme pentru opozanţii sirieni, susţinuţi de autorităţile de la Londra şi de la Paris."O staţie meteo saudită, în pană din cauza unei coliziuni frontale cu o cămilă", anunţa contul @bbcweather, care difuza şi un mesaj de sprijin pentru Bashar al-Assad.

Mesajele au fost retrase ulterior, iar contul BBC Weather anunţa la ora 15.39 "reluarea funcţionării normale a serviciului".


x close