Antena 3 CNN Actualitate Alertă imediată de inundaţii. Cod portocaliu până la miezul nopţii

Alertă imediată de inundaţii. Cod portocaliu până la miezul nopţii

Alertă METEO. Cod portocaliu de inundații în mai multe județe din țară, până la miezul nopții. Trei avertizări au fost emise de hidrologi pentru mai multe regiuni din țară.

Alertă imediată de inundaţii. Cod portocaliu până la miezul nopţii
Sursa foto: Pixabay.com
29 Iun 2020   •   19:05

Avertizările sunt valabile pe mai multe râuri din județele Suceava, Harghita, Neamț, Hunedoara, Gorj și Cluj până luni la ora 24.00. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor arată că se pot produce scurgeri importante pe versanţi.

Din cauza precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii şi creşteri importante de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Moldova – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Râșca, Bistrița – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Izvorul Muntelui – amonte S.H. Frunzeni, județele Suceava, Harghita și Neamț.

ALERTĂ extinsă de inundaţii

Sunt prognozate inundații și pe râurile mici din bazinele hidrografice: Jiul de Vest, Jiu – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, județele Hunedoara și Gorj, dar și pe cele din bazinele hidrografice: Someșul Cald – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Fântânele, Someșul Rece, Someșul Mic – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Gilău – amonte S.H. Cluj – Napoca, județul Cluj.

Marcel Vela, soluții pentru cetățenii afectați de inundații: „Am cerut evaluarea pagubelor. Vom fi alături de ei, noapte și zi”

Ploile torențiale și inundațiile din ultima perioadă au afectat numeroase județe din țară, au blocat drumuri, au distrus locuințe și chiar au luat vieți omenești. „Am asigurat cetățenii că nu sunt singuri și vor avea din partea actualului Guvern tot sprijinul de care au nevoie pentru ca viața lor să revină la normal(...). Vom fi alături de cetățenii din toate județele, noapte și zi! La datorie!”, a scris Marcel Vela, sâmbătă, pe pagina de Facebook.

×
Subiecte în articol: meteo inundatii alerta
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close