x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Alertă în Marea Neagră. O ambarcațiune cu migranți, prinsă în mijlocul unei furtuni. Garda de Coastă intervine

de 12 Sep 2017   •   18:35
Alertă în Marea Neagră. O ambarcațiune cu migranți, prinsă în mijlocul unei furtuni. Garda de Coastă intervine 16
Foto: Facebook/Paza de coasta

UPDATE: Nava de aprovizionare a platformelor petroliere maritime GSP Alcor a luat la remorcă, marţi seara, pescadorul reperat în cursul dimineţii de Garda de Coastă la 35 de mile maritime de Portul Midia şi care are la bord câteva zeci de migranţi clandestini. 

Potrivit directorului adjunct al Gărzii de Coastă, comisar şef de poliţie Cristian Cicu, în momentul când a fost remorcată de GSP Alcor, nava cu migranţi se afla în imposibilitate de guvernare şi furtuna, de gradul 6-7 pe scara Beaufort, cu valuri de 3-4 metri la coastă şi 6-7 metri în larg, o deplasa către Insula Sacalin, în zona gurii de vărsare a Braţului Sfântul Gheorghe. 

"Pe parcursul zilei am avut două nave de intervenţie MAI 1101 şi 3057 care au asistat în permanenţă nava cu migranţi, la care s-a adăugat o navă din structura Marinei Militare, ce patrula în zona Poligonului de la Capul Midia, unde se desfăşoară activităţi specifice, astfel că viaţa migranţilor nu a fost pusă în pericol nicio clipă", a declarat comisarul şef Cicu. 

Directorul adjunct al Gărzii de Coastă a mai precizat că se estimează că nava cu migranţi poate să ajungă în jurul orei 01.00 travers de Municipiul Constanţa şi că în funcţie de gradul de agitaţie al mării aceasta va fi tractată până în Portul Constanţa sau va intra la adăpost la Midia. 

"Procedurile impun ca după debarcarea migranţilor aceştia să parcurgă o fază iniţială de identificare şi triere realizată de autorităţile medicale şi acest lucru va fi realizat în port, pe cheu", a declarat Cristian Cicu. 

Știrea inițială

Un pescador cu zeci de migranți la bord a fost observat în largul Mării Negre, de către Garda de Coastă.

În zonă au fost trimise mai multe nave de patrulare. 

”A fost depistată la 32 de mile marine de Midia. Este o vreme nefavorabilă, alături de navele noastre se află și o navă a marinei militare” a spus Ionela Pasat, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, într-o intervenție telefonică în emisiunea ”La Ordinea Zilei”.

Pe mare este furtună de gradul 5.


 

sati