Antena 3 CNN Actualitate Alertă în port! Oile rămase captive în nava scufundată, o adevărată bombă biologică pentru litoralul românesc. Ministrul Agriculturii e de negăsit!

Alertă în port! Oile rămase captive în nava scufundată, o adevărată bombă biologică pentru litoralul românesc. Ministrul Agriculturii e de negăsit!

Alertă în port! Oile rămase captive în nava scufundată, o adevărată bombă biologică pentru litoralul românesc. Ministrul Agriculturii e de negăsit!
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
25 Noi 2019   •   10:45

Ministrul Agriculturii este în continuare de negăsit în ciuda tragediei din portul Midia Năvodari. Între timp, au fost reluate operaţiunile de salvare a animalelor rămase în viaţă şi readucerea navei pe linia de plutire.

Peste 14.000 de oi s-au scufundat, cel mai probabil din cauza neglijenţei umane. Primele date arată că vaporul a fost încărcat mai mult decât era stabilit, animalele fiind îngrămădite pe una dintre părţile navei. 

Nava care transporta 14.000 de oi s-a înclinat la scurt timp după ce a părăsit portul Midia cu destinația Libia. Unul dintre marinari a căzut peste bord. Membrii echipajului au emis un semnal SOS, iar autoritățile portuare au apelat dispeceratul unic de urgență. 

La nivelul județului a fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, după ce autoritățile sanitar veterinare au tras un grav semnal de alarmă: dacă animalele moarte intră în descompunere, ele reprezintă o adevărată bombă biologică pentru Litoral.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close