Antena 3 CNN Actualitate Alertă în România din cauza virusului ucigaş din China. Întâlnire de urgenţă la Ministerul Sănătăţii: Ce măsuri s-au luat

Alertă în România din cauza virusului ucigaş din China. Întâlnire de urgenţă la Ministerul Sănătăţii: Ce măsuri s-au luat

Virusul mortal din China ameninţă să acapareze şi România. Conştienţi de asta sunt şi specialiştii din Sănătate, care s-au întrunit de urgenţă pentru a stabili ce e de făcut în cazul unui asemenea scenariu. 

Alertă în România din cauza virusului ucigaş din China. Întâlnire de urgenţă la Ministerul Sănătăţii: Ce măsuri s-au luat
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    22 Ian 2020   •   15:04

Anunţul a fost făcut chiar de şeful Institutului de Boli Infecţioase, Adrian Streinu Cercel, după o şedinţă de urgenţă care a avut loc la Ministerul Sănătăţii. 

Specialiştii cer instalarea de scannere termice pe aeroporturi, pentru a fi depistate persoanele cu febră, care ar putea fi purtătoare ale virusului. 

"Este un nou virus, cu o nouă structură genetică", a subliniat prof. Cercel, care a precizat că perioada de incubaţie a virusului este de 14 zile.

Rafila: OMS va da alerta la nivel mondial

Președintele Societății Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, a vorbit despre o posibilă alertă la nivel mondial, caz în care noi trebuie să ne conformăm şi a precizat că a stabilit spitalele pentru carantină.

La Geneva, urmează să aibă loc o reuniune de urgenţă a reprezentanţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Aceştia trebuie să decidă dacă este cazul declarării unei urgenţe în domeniul sănătăţii publice la nivel internaţional. 

"Probabil, o să existe alerta la nivel global, instituită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Trebuie şi noi să ne conformăm", a spus medicul Alexandru Rafila.

China: 440 de cazuri, 9 morţi

Şi autorităţile chineze sunt în alertă maximă, după ce numărul victimelor răpuse de coronavirus a ajuns la nouăÎn total, sunt cel puţin 440 de cazuri confirmate.

Între timp, în marile oraşe chineze, oamenii stau la cozi interminabile ca să îşi procure măşti de protecţie. Potrivit autorităţilor chineze, noul tip de coronavirus poate suferi oricând mutaţii prin care să se poată transmite mai uşor de la om la om. De altfel, numărul cazurilor a crescut îngrijorător în ultimele zile. 

"Experţii sunt de părere că principalele cazuri au legătură cu Wuhan. Au fost cazuri de infecţie de la om la om şi către personalul medical. S-a răspândit de la comunitate la comunitate în anumite zone. Principala metodă de transmitere este prin sistemul respirator", a spus Li Bin, comisarul pentru sănătate din China.

Experţii germani au anunţat că au deja o metodă de diagnosticare prin care pot detecta noul coronavirus. 

La rândul lor, experţii chinezi sunt de părere că sursa epidemiei ar fi animale infectate şi fructe de mare din piaţa din oraşul Wuhan. 

Un virus ucigaș se răspândeşte rapid în lume, iar autorităţile române sunt în alertă. Epidemia ar putea ajunge şi la noi în ţară! Ce trebuie să știm

Întâlnire de urgenţă la minister din cauza gripei

×
Subiecte în articol: China virus coronavirus virus gripal
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close