Antena 3 CNN Actualitate Alertă în Slovacia! Scrisori anonime cu conţinut radioactiv, trimise la mai multe instituții

Alertă în Slovacia! Scrisori anonime cu conţinut radioactiv, trimise la mai multe instituții

Alertă în Slovacia! Scrisori anonime cu conţinut radioactiv, trimise la mai multe instituții
Sursa foto: Foto: pixabay.com
25 Noi 2016   •   22:51

Scrisori anonime cu conţinut radioactiv au fost primite de mai multe autorităţi legale şi guvernamentale din Slovacia, informează agenţia DPA și Agerpres.

Potrivit sursei menţionate, care citează agenţia de presă TASR, şeful poliţiei slovace, Tibor Gaspar, a declarat vineri că scrisorile au fost trimise Ministerului Justiţiei şi mai multor tribunale districtuale.

Radioactivitatea a fost măsurată ca fiind între 4,5 şi 7 ori peste nivelul normal, iar un laborator a identificat într-una dintre scrisori prezenţa unui izotop rar, Americium 241.

"Sursa radiaţiei este foarte periculoasă dacă o inspiri sau o înghiţi", a precizat un expert al poliţiei în substanţe periculoase.

Investigaţia a fost preluată de Parchetul slovac, iar suspiciunile iniţiale merg de la cineva care manipulează fără permisiune materiale radioactive la un act de terorism.

Motivul exact al acţiunii este neclar. Ei nu au făcut ameninţări împotriva anumitor persoane, mai degrabă au exprimat o "nemulţumire generală", a mai arătat şeful poliţiei slovace.

×
Subiecte în articol: Slovacia
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close