Antena 3 CNN Actualitate Alertă în ţară: 25 de români s-au întors din China, focarul gripei. Măsuri speciale pe aeroport

Alertă în ţară: 25 de români s-au întors din China, focarul gripei. Măsuri speciale pe aeroport

Alertă de cod roşu în ţară, marţi, în ziua în care 25 de români s-au întors din China, zona-zero de risc în ce priveşte coronavirusul.

Alertă în ţară: 25 de români s-au întors din China, focarul gripei. Măsuri speciale pe aeroport
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
de M.Z.    |    28 Ian 2020   •   12:13

UPDATE - A aterizat avionul care i-a adus în ţară pe cei 25 de membri ai ansamblului folcloric de la Mioveni, care au fost în China. Este vorba despre 20 de copii şi cinci adulţi.

Ministerul Sănătăţii spune că a instituit deja măsuri speciale în ceea ce-i priveşte. 

Procedura de triaj făcută pe Aeroportul Henri Coandă s-a terminat. 

Grupul de 25 de români veniţi din China a fost separat de restul călătorilor, oamenii au fost duşi în cabinetul medical de pe aeroport şi testaţi acolo, unde li s-a luat şi temperatura.

Ei vor fi în continuare monitorizaţi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi vor sta acasa, izolaţi la domiciliu timp de două săptămâni.

Potrivit directorilor din Ministerul Sănătăţii, deocamdată nu există nicio suspiciune de coronavirus în cazul grupului de români întors din China.

Măsuri speciale pentru românii întorși din China

----------------------------

Ştirea iniţială

Copiii din Ansamblul folcloric din Mioveni, care ar fi trebuit să susţină un spectacol la Beijing, vin cu avionul în ţară. 

Ei sunt în pericol având în vedere că vin din China, zona-zero de risc în ce priveşte coronavirusul, dar se întorc şi cu o companie aeriană chineză.

Toţi cei 25 de români vor fi analizaţi cu atenţie de angajaţii aeroportului, iar cei cu suspiciuni de gripă vor fi duşi la cabinetul medical.

Virusul ucigaş din China pare că nu mai poate fi controlat. Numărul cazurilor a crescut cu 65% într-o singură zi. Ultimul bilanţ al autorităţilor arată că 106 oameni au murit infectaţi de noul coronavirus.

Coronavirusul provoacă şi efecte economice, bursele americane au încheiat în scădere.

25 de români se întorc din China. Măsuri speciale pe aeroport

×
Subiecte în articol: coronavirus China virus gripal
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close