Antena 3 CNN Actualitate Alertă în toate şcolile din cauza gripei. Virusul a infectat deja 70 de elevi din Bucureşti - VIDEO

Alertă în toate şcolile din cauza gripei. Virusul a infectat deja 70 de elevi din Bucureşti - VIDEO

Atenţie maximă şi triaj riguros în unităţile de învăţământ din Capitală. Virusul gripal a infectat deja 70 de elevi din Bucureşti iar Direcţia de Sănătate Publică a impus măsuri clare. Cine prezintă orice formă de boală este trimis acasă, asta după ieri au fost închise parţial nouă şcoli iar o grădiniţă şi-a suspendat total activitatea.

Alertă în toate şcolile din cauza gripei. Virusul a infectat deja 70 de elevi din Bucureşti - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
22 Ian 2020   •   16:09

Cei care nu au trecut de acest test şi au reclamat dureri de cap, dureri musculare, febră sau durere în gât au fost trimişi imediat acasă. astfel de triaje au fost făcute în majoritatea unităţilor de învăţământ.

Autorităţile locale au luat măsuri de prevenţie.

Un rol important în prevenţie îl au părinţii. Aceştia sunt sfătuiţi să nu i ducă pe cei mici în locuri foarte aglomerate. Iar dacă apar primele simptome, să meargă direct la medicul de familie.

Totuşi, din cauza programului solicitant al adulţilor, de multe ori însă, profesorii sunt nevoiţi să îi accepte chiar şi pe copiii bolnavi.

Specialiştii în sănătate publică se aşteaptă ca în săptămânile următoare numărul infecţiilor cu virus gripal să crească foarte mult.

 

×
Subiecte în articol: alerta gripa triaj şcoli elevi gradinita gradinita
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close