Antena 3 CNN Actualitate Alertă la granița României. Migranţi opriţi cu focuri de armă. Unul dintre ei, în stare gravă

Alertă la granița României. Migranţi opriţi cu focuri de armă. Unul dintre ei, în stare gravă

Alertă la granița României. Migranţi opriţi cu focuri de armă. Unul dintre ei, în stare gravă
Sursa foto: Foto captura video Politia de Frontiera Romana
28 Aug 2017   •   12:00

Poliţiştii de frontieră din sectorul Moraviţa au oprit cu focuri de armă două maşini care transportau ilegal migranţi afro-asiatici, călăuziţi de un cetăţean sârb, şi care au spart barajul format de poliţiştii români. Unul dintre migranți este în stare gravă la spital, unde a fost operat, deoarece un glonţ l-a lovit în ficat.

Doi poliţişti au fost de asemenea răniţi uşor, iar unul dintre traficaţi este căutat însă, după ce a reuşit să fugă cu o altă maşină. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Moraviţa au depistat în zona de competenţă 12 cetăţeni afro-asiatici, călăuziţi de un cetăţean sârb, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România. 

Misiunea poliţiştilor de frontieră români a avut loc în cadrul unei acţiuni privind combaterea traficului de migranţi în zona de frontieră Moraviţa-Denta, ocazie cu care au organizat un filtru pe E 70, la ieşirea din localitatea Denta. 

''Poliţiştii de frontieră din filtru au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea a două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportau migranţi din zona de frontieră către municipiul Timişoara. Şoferii acestor autoturisme nu au oprit la semnalele poliţiştilor şi au trecut în viteză prin baraj, punând în pericol integritatea acestora, rănind uşor un poliţist şi avariind totodată mai multe autoturisme ale instituţiei'', arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

 

Pentru a reuşi imobilizarea autoturismelor şi a şoferilor acestora, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, iniţial prin tragerea în plan vertical a două focuri de armă, apoi au ţintit pneurile autoturismelor în cauză, reuşind să oprească una din maşini. 

În acelaşi timp, prin ricoşeu, au fost rănite două persoane, pasageri ai autoturismelor ai căror şoferi nu au oprit la control. Cele două persoane, de origine afro-asiatică, au fost transportate de urgenţă la spital, pentru a li se oferi ingrijiri medicale. 

În urma acţiunii poliţiştilor de frontieră au fost reţinuţi 12 cetăţeni afro-asiatici şi un cetăţean sârb, şoferul uneia dintre maşini. 

Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, totodată fiind extinse verificările şi întărit dispozitivul de supraveghere pentru depistarea tuturor persoanelor implicate. 

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările faţă de cetăţeanul sârb, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, iar faţă de cetăţenii afro-asiatici, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

 

 

 

×
Subiecte în articol: migranti
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close