Antena 3 CNN Actualitate Alertă la granița României. Un virus se răspândește cu repeziciune

Alertă la granița României. Un virus se răspândește cu repeziciune

Alertă la granița României. Un virus se răspândește cu repeziciune
17 Noi 2016   •   18:40

Autoritățile din Ungaria sunt în alertă după ce au fost detectate mai multe focare de gripă aviară. Ca urmare, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș a fost notificată de autoritățile omoloage din Ungaria. 

”Autoritățile ungare au notificat autoritățile veterinare române că s-au identificat focare de gripă aviară. Ei își iau măsurile lor, iar noi, ca autoritate veterinară, am trimis la rândul nostru notificări la operatorii economici care cresc și exploatează păsări în ferme comerciale. Am notificat și medicii veterinari oficiali și de liberă practică despre semnalele din Ungaria. Ca măsuri, aceasta înseamnă înăsprirea și respectarea în continuare a normelor de biosecuritate în fermele respective și obligativitatea fiecărui crescător și deținător de animale să notifice în timp util orice suspiciune de îmbolnăvire a animalelor”, a declarat joi, pentru Agerpres, dr. veterinar Rusalin Oancea, șeful Serviciului Control al DSVSA Timiș.

Potrivit sursei citate, schimbarea măsurilor impuse de DSVSA Timiș în această chestiune se va lua doar dacă se apropie de frontieră focarele din țara vecină, iar atunci măsurile vor fi luate gradual, în funcție de distanța la care se află de graniță focarele respective.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: alerta gripa aviara virus
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close