Antena 3 CNN Actualitate Alertă la Maternitatea Polizu. Apel la 112 după ce s-a sesizat degajare de fum

Alertă la Maternitatea Polizu. Apel la 112 după ce s-a sesizat degajare de fum

A fost alertă, vineri seara, la Maternitatea Polizu din București după ce s-a sesizat degajare de fum. Pompierii au aflat că a fost vorba, de fapt, de abur de la o centrală termică folosită necorespunzător, la o locuință din vecinătate.

Alertă la Maternitatea Polizu. Apel la 112 după ce s-a sesizat degajare de fum
de Mia Lungu    |    10 Dec 2021   •   18:53

Pompierii din cadrul ISU București - Ilfov au fost solicitați prin apel la 112 la Maternitatea Polizu după ce s-a sesizat degajare de fum, potrivit Mediafax.

Salvatorii ajunși la fața locului au aflat că, de fapt, este vorba despre abur apărut de la folosirea necorespunzătoare a unei centrale termice, la o locuință din vecinătate.

Greșelile pe care le fac iarna utilizatorii de centrale termice

Centralele termice de apartament cunosc o utilizare mai intensă în perioadele cu temperaturi scăzute, ca parte a nevoii de a acoperi un necesar mai mare de căldură.

Potrivit specialiștilor, în sezonul rece utilizatorii sunt înclinați să facă o serie de greșeli care pot afecta modul de funcționare a echipamentului.

Lipsa unei verificări atente a centralei şi instalaţiei termice este o greşeală des întâlnită. Revizia întregului sistem înainte de instalarea frigului este esenţială pentru a putea detecta şi corecta eventuale disfuncţionalităţi. 

Pe de altă parte, verificarea presiunii din instalaţie şi corectarea la o valoare cuprinsă între 1,5 bar – 2 bar este recomandată ca măsură de prevenire a presiunilor prea ridicate în instalaţie.

×
Subiecte în articol: Maternitatea Polizu 112 degajare de fum
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close