Antena 3 CNN Actualitate Alertă epidemiologică la Spitalul Universitar din București! Doi pacienți cu boli cronice, depistați cu coronavirus

Alertă epidemiologică la Spitalul Universitar din București! Doi pacienți cu boli cronice, depistați cu coronavirus

Un pacient de la Spitalul Universitar din București aflat pe dializă, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Alertă epidemiologică la Spitalul Universitar din București! Doi pacienți cu boli cronice, depistați cu coronavirus
Sursa foto: Pixabay.com
21 Mar 2020   •   13:33

UPDATE: Un al doilea pacient de la Spitalul Universitar, care este coleg de dializă cu bărbatul, a fost confirmat cu coronavirus. Ambii au venit de la o clinică particulară unde făceau dializă.

În cazul celui de-al doilea pacient, au fost luate din primul moment măsurile de protecție.

--------

Acum, la Spitalul Universitar se face o anchetă epidemiologică, iar 16 medici, asistente, infirmiere, brancardieri sunt izolaţi.

Bărbatul, care venise luni de la o clinică particulară cu pneumonie, mai stătea în salon cu alți doi pacienți cu probleme respiratorii și a fost testat abia vineri. Unul dintre ei a fost trimis la "Victor Babeș", iar al doilea va fi trimis la Matei Balș.

Potrivit informațiilor Antena 3, personalul medical nu știa că pacientul este purtător al acestui virus și nu s-a protejat corespunzător.

Bărbatul a declarat că nu a călătorit în străinătate în ultima vreme și nici nu știa să fi intrat în contact cu vreun pacient diagnosticat cu noul coronavirus.

 

 

×
Subiecte în articol: Spitalul Universitar coronavirus
Parteneri
Criză în Kosovo: zeci de sârbi înarmați sunt asediaţi într-o biserică
x close