Antena 3 CNN Actualitate Alertă la Vaslui. O femeie care a vrut să-şi salveze păsările din calea apelor a murit luată de viitura de trei metri înălţime. Cum a fost găsită victima

Alertă la Vaslui. O femeie care a vrut să-şi salveze păsările din calea apelor a murit luată de viitura de trei metri înălţime. Cum a fost găsită victima

Este alertă marţi în judeţul Vaslui, acolo unde o femeie în vârstă a fost luată de viitură luni şi ea este de negăsit, deşi pompierii salvatori sunt pe urmele ei. Au fost inundaţii în mai multe judeţe din ţară luni, în unele zone fiind înregistrate precipitaţii-record.

Alertă la Vaslui. O femeie care a vrut să-şi salveze păsările din calea apelor a murit luată de viitura de trei metri înălţime. Cum a fost găsită victima
Sursa foto: Pixabay
de Denisa Nedelcu    |    23 Iun 2020   •   10:16

UPDATE 10.10 - Femeia în vârstă de 75 de ani, care a fost luată de viitură, a fost găsită moartă, marţi dimineaţă, au anunţat echipele de salvatori. Trupul victimei a fost dus de ape pe o distanţă de aproximativ cinci kilometri.

Tragedia a avut loc în localitatea Guștiței, comuna Dimitrie Cantemir, din județul Vaslui. Victima a fost luată de viitura formată pe râul Elan, luni seară, iar marţi dimineaţă, ea a fost găsită fără suflare.

Poliţia a preluat ancheta şi se fac cercetări pentru a stabili circumstanțele și cauza producerii decesului femeii.

-------------

Ştirea iniţială

Pompierii au început să o caute pe femeie de luni, atunci când ea a dispărut, în cursul după-amiezii, însă nu au găsit-o. Când s-a întunecat, salvatorii s-au retras, dar marţi dimineaţă, pompierii au reînceput căutările, victima fiind de negăsit nici acum.

Totul s-a întâmplat când femeia încerca să-şi salveze păsările din calea apelor. Salvatorii spun că, în momentul acela, viitura avea peste trei metri înălţime. Acum, nivelul apei a mai scăzut puţin.

"Facem toate eforturile pentru a găsi persoana în viaţă. Acum, nivelul apei a mai scăzut şi a ajuns la circa 2,5 metri", a spus Marius Stanciu, purtător de cuvânt sl ISU Vaslui, marţi, la Antena 3.

Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială și un echipaj specializat pentru căutarea şi salvarea femeii în vârstă de aproximativ 75 ani, posibil luată de viitura formată luni după-amiază în localitatea Gușiței, comuna Dimitrie Cantemir din Vrancea, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

A fost potop luni, în mai multe zone din ţară. La Vaslui, unde au căzut 100 de litri/mp în câteva ore, a fost înregistrat un record absolut din ultimii ani. Ploile torenţiale au făcut prăpăd şi au lăsat dezastru în urma lor.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o avertizare cod roșu de ploi torențiale care a vizat mai multe localități din județul Vrancea. Tot acolo au mai fost înregistrate descărcări electrice, vijelii și grindină.

×
Subiecte în articol: disparuta viitura
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close