Antena 3 CNN Actualitate Alertă la Marea Neagră: O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe, 3 marinari sunt dispăruţi

Alertă la Marea Neagră: O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe, 3 marinari sunt dispăruţi

Este alertă în Marea Neagră, după ce o navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat. A fost demarată deja o amplă operațiune de salvare. 

de Alexandra Ghețea    |    18 Mai 2024   •   11:23

Incidentul a avut loc în apropiere de Sfântu Gheorghe, iar operațiunea este în desfășurare sâmbătă la prânz.

Se pare că totul a început în jurul orei 5:00 dimineaţa, când mai multe mesaje de SOS au fost date de pe nava care naviga sub pavilion Tanzania. 

Era aflată undeva la mai multe mile marine de Sfântul Gheorghe și a solicitat sprijin de urgență, anunțând că este posibil să se scufunde. 

La câteva minute însă, de la ultimul mesaj de salvare, nava s-a scufundat. 

Din cei 11 membri ai echipajului se știe că opt au fost salvați în primă instanță. 

Autoritățile sunt în alertă şi au trimis mai multe nave la locul unde s-a întâmplat totul. 

Două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate și ele s-au alăturat operațiunii de căutare și salvare de vieții omenești. 

O navă comercială a fost coordonată de ofițeri, astfel încât să ajungă acolo și să încerce să acorde prim-ajutor. 

În prezent, se continuă eforturile pentru căutarea celorlalți membri ai echipajului. Ei însă au fost dați dispăruți până în momentul de față. 

În ceea ce privește motivul scufundării navei nu este clar în acest moment, dar se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabili ce s-a întâmplat și de la ce a intervenit acest incident.

ANR: Cei trei membri ai echipajului daţi dispăruţi sunt de naţionalitate siriană

"Accident de navigaţie în această dimineaţă la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe. 

Operaţiunea de căutare şi salvare, sub coordonarea Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorităţii Navale Române, este în plină desfăşurare după ce nava Mohammad Z s-a scufundat. 

Alerta a fost primită în jurul orei 4:00, iar ofiţerii MRCC au trimis imediat în zonă navele ARSVOM, SAR Artemis şi SAR Apollo. 

A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 şi MAI 1106. 

Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti. 

Nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, 9 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni egipteni, iar 8 dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii MRCC. 

În acest moment se continuă  eforturile pentru căutare celorlalţi 3 membri ai echipajului daţi dispăruţi, toţi de naţionalitate siriană.

Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele şi împrejurarile în care s-a produs accidentul", informează, sâmbătă, un comunicat de presă emis de Conducerea Autorităţii Navale Române (ANR).

×
Subiecte în articol: nava nava scufundata Marea Neagrã marinari
Parteneri
Val de căldură extremă în România. Urmează zile în pragul caniculei
x close