Antena 3 Actualitate Alertă METEO. Aproape toată țara este sub cod galben de vreme rea

Alertă METEO. Aproape toată țara este sub cod galben de vreme rea

de S.T.    |    23 Feb 2019   •   08:22
Alertă METEO. Aproape toată țara este sub cod galben de vreme rea

Cea mai mare parte a țării este sub cod galben de vreme rea.

Avertizarea este valabilă până sâmbătă, la ora 16.

Sunt așteptate intensificări susţinute ale vântului în Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, viscol la munte.

În Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei vântul va avea intensificãri cu rafale ce vor depãşi 55-65 km/h şi izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90-100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scãderea vizibilitãţii.

VREMEA. Prognoza meteo pentru weekendul 23-24 februarie. Vești extrem de proaste de la meteorologi

VREMEA. PROGNOZA METEO pentru sâmbătă

Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii, geroasã dimineaţa şi noaptea în nord şi centru şi local în rest. Valorile termice vor avea abateri negative, în general, de 8...10 grade faţã de mediile multianuale specifice datei.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -8 şi 2 grade, iar cele minime între -20 şi -4 grade, mai scãzute în depresiuni.

Vântul va continua sã prezinte intensificãri în prima parte a zilei în regiunile sud-estice, cu rafale în medie de 55...60 km/h, astfel cã senzaţia de rece va fi mult amplificatã, dar şi pe crestele montane unde va viscoli zãpada, în timp ce în restul teritoriului va sufla slab şi moderat. 

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la munte, iar la începutul intervalului în regiunile sudice şi estice, unde pe arii restrânse va mai ninge slab.

VREMEA. PROGNOZA METEO pentru duminică

Valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creştere uşoarã faţã de intervalul precedent, dar vremea va fi în continuare mai rece decât în mod normal; geroasã dimineaţa în nordul şi în centrul ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest, iar noaptea local în regiunile centrale şi izolat în celelalte zone. 

Cerul va fi variabil, cu înnorãri în jumãtatea de nord a teritoriului, dar numai izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane şi pe litoral.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 5 grade, iar cele minime, în general, între -11 şi -2 grade.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close