x close

Alertă meteo de vijelii, valabilă în toată țara, până marți

07 Iun 2020   •   14:46
Alertă meteo de vijelii, valabilă în toată țara, până marți Pixabay.com

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o informare de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, valabilă în majoritatea regiunilor ţării, în perioada 7 iunie, ora 13:00 - 9 iunie, ora 6:00.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de duminică, 7 iunie, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică în regiunile vestice, nord-vestice, local în cele centrale şi sudice, precum şi în zonele de munte, iar luni, 8 iunie, îndeosebi în vestul şi nordul teritoriului.

Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 litri/mp, iar pe arii restrânse 30 litri/mp.

Ploile vor persista și săptămâna viitoare.

Cod galben de inundații pe râuri din județele Sălaj și Bihor

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Barcău – bazin superior și mijlociu, din judeţele Sălaj, Bihor, potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinul hidrografic Borumlaca.

Atenționarea este valabilă până duminică, la ora 22.00.

Parteneri
Parteneri
sati