Antena 3 CNN Actualitate Alertă meteo! Ninsori abundente în 14 judeţe

Alertă meteo! Ninsori abundente în 14 judeţe

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou Cod galben de ninsori abundente, valabil în 14 județe din România. Noua avertizare va fi în vigoare de miercuri ora 17.00 până vineri ora 15:00. Meteorologii au transmis și o informare de ploi și vânt pentru sudul, estul și centrul țării.

Alertă meteo! Ninsori abundente în 14 judeţe
de Georgiana Adam    |    09 Dec 2020   •   11:15

Informarea meteo intră în vigoare miercuri la ora 14:00 și expiră vineri la ora 15:00.

În sudul, estul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ și se vor acumula 15...25 l/mp și izolat peste 30 l/mp. Vor predomina ploile, iar din cursul serii de miercuri (9 decembrie) și până în dimineața zilei de joi (10 decembrie) în jumătatea de nord a Moldovei vor fi mai ales ninsori. Temporar se va depune polei în estul țării și pe arii restrânse în restul teritoriului.
Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h.

La munte vor predomina nisorile, iar joi (10 decembrie) și vineri (11 decembrie), la altitudini mai joase precipitațiile vor fi mixte, favorizând depunerile de polei. Vântul va prezenta intensificări locale, cu viteze de peste 60...70 km/h.

Miercuri la ora 17:00 intră în vigoare o alertă Cod galben și expiră vineri la ora 15:00

Alerta vizează județele Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Buzău și Vrancea, unde ANM anunță ploi însemnate cantitativ.

În Carpații Meridionali și de Curbură temporar va ninge, mai abundent la altitudini de peste 1400 m și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va fi tare, cu viteze la rafală de peste 90...100 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității.

În sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor predomina ploile care vor fi însemnate cantitativ, iar cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

De asemenea, meteorologii anunţă şi ploi în partea de sud a ţării

''Până acum, am avut o masă de aer rece care a determinat temperaturi foarte scăzute, negative pe parcursul nopții, dar și ziua în regiunile din partea estică a teritoriului, astfel încât în multe zone, solul a înghețat. În alte zone, în partea de sus în mod deosebit în sud-est, s-a depus polei, în condițiile în care precipitațiile au fost mai amestecate, când sub formă de ploaie, când lapoviță, când ninsoare, astfel încât, multe zone cu probleme, cu aspect de iarnă, cu strat de zăpadă în partea de sud a teritoriului'', a anunţat Alina Şerban, meteorolog ANM.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
A murit Donald Sutherland. Actorul veteran avea 88 de ani
x close