Antena 3 CNN Actualitate Alertă meteo de ultimă oră. Ninsori puternice și viscol în toata țara

Alertă meteo de ultimă oră. Ninsori puternice și viscol în toata țara

România va fi cuprinsă de un val de ger, săptămâna viitoare, iar temperaturile vor scădea accentuat.Totuși, de Crăciun, vremea se încălzeşte din nou și nu vom avea zăpada decât la altitudini mari.

Alertă meteo de ultimă oră. Ninsori puternice și viscol în toata țara
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    19 Dec 2021   •   12:57

Pentru luni meteorologii anunță temperaturi de 7-8 grade Celsius în Lunca Dunării. De marţi, vremea se răceşte pentru următoarele zile. Temperaturile de marţi din Moldova nu vor mai trece nici măcar la prânz de -4, -5 grade Celsius, decât în partea de sud.

În restul ţării vor fi maxime în general între -4 şi 4 grade Celsius. Miercuri temperaturile matinale vor fi printre cele mai reci din acest sezon. În toată ţara se vor situa sub -5 grade, iar în nord, centru, est şi izolat în rest chiar şi ger, adică temperaturi minime sub -10 grade.  Miercuri în nicio zonă din ţară nu se vor depăşi 2 grade Celsius. La nivelul tuturor regiunilor, maximele termice vor fi cuprinse în generale între -6 şi unu, două grade Celsius.

Duminică, 19 decembrie, în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi la munte vor fi înnorări persistente şi temporar se vor semnala precipitaţii, pe suprafeţe în general restrânse ziua şi pe arii realtiv extinse noaptea. Precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare la munte, iar în rest vor fi mixte.

În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi doar pe spaţii mici, cu o probabilitate mai mare din a doua parte a nopţii, trecător se vor semnala precipitaţii slabe mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă. Izolat vor fi depuneri de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, cu rafale de peste 80…90 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, condiţii în care vizibilitatea va scădea semnificativ, şi local, dar la viteze mult mai mici îndeosebi în nord-est şi sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade.Pe arii restrânse va fi ceaţă. La Bucureşti, duminică, vor fi posibile precipitaţii slabe mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. În Bucureşti, precipitaţii mixte Luni, 20 decembrie, meteorologii anunţă că se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare local în nord, centru şi la munte, şi mixte, cu precădere în prima parte a intervalului în zonele joase de relief din vest şi sud. Vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde la rafală se vor depăşi viteze de 80 km/h viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, condiţii în care vizibilitatea va scădea semnificativ; iar la viteze mult mai mici, local în est, iar pe parcursul zilei şi în sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, iar cele minime între -8 şi -1 grad. La Bucureşti, în prima parte a zilei când temporar se vor semnala precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade. Vor fi condiţii de polei.

Marţi, 21 decembrie, se face tot mai frig. Conform ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului, când pe arii în general restrânse va ninge slab, îndeosebi la munte, în centru şi nord. Vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari, iar ziua local în centru, est şi sud, dar la viteze mai mici.

Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 3 grade, iar cele minime în general între -10 şi -6 grade. Şi la Bucureşti, marţi, cerul va fi variabil, ia vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -7…-6 grade, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM).

×
Subiecte în articol: viscol ninsoare
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close