Antena 3 CNN Actualitate Alertă de ploi torențiale în șapte județe. Meteorologii anunță Cod Galben. Apele au făcut deja prăpăd în Alba, Bihor și Caraș-Severin

Alertă de ploi torențiale în șapte județe. Meteorologii anunță Cod Galben. Apele au făcut deja prăpăd în Alba, Bihor și Caraș-Severin

Mai multe județe au fost afectate în ultimele ore de căderi masive de precipitații.

Alertă de ploi torențiale în șapte județe. Meteorologii anunță Cod Galben. Apele au făcut deja prăpăd în Alba, Bihor și Caraș-Severin
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iun 2023   •   07:56

Sute de gospodarii au fost inundate în urma ploilor torențiale în Alba, Bihor şi Caraș-Severin. În satul Şard din Alba, viitura a luat pe sus mașinile oamenilor.

În mai puțin de o oră, apele au pătruns în locuințe și au distrus totul în calea lor.

Edilul local spune că toată Valea Târnavelor a fost afectată iar cantitățile de precipitații ar fi depășit 80 de litri pe metrul pătrat.

"A venit de pe câmp cu nămol, balast, a intrat în curți. Case inundate, subsoluri inundate, oameni cu probleme. Toate apele s-au revărsat și au făcut ravagii", a declarat el.

Citește și: Rupere de nori şi inundaţii după codul roşu de ploi | Apa a intrat în casele oamenilor

Prăpăd a fost și in Caraș-Severin, zonă care s-a aflat sub Cod Roșu de vreme rea, notează Antena 3 CNN.

Mai multe străzi și gospodării au fost complet acoperite de ape.

Din cauza ploilor torențiale, un tren care circula pe ruta Reșita - Timișoara a rămas blocat pe șine. Călătorii au fost nevoiți să coboare până când calea ferată a fost eliberată.

Și în Sibiu șuvoaiele au acoperit mai multe străzi. Pompierii au intervenit cu șase autospeciale şi cu mai multe pompe pentru a scoate apa din 25 de pivnițe, garaje subterane și gospodării.

În județul Bihor, o femeie cu probleme locomotorii din comuna Cuzap a avut nevoie de ajutorul pompierilor, după ce a rămas blocată în locuința inundată.

În Oradea, vântul puternic a doborât mai mulți copaci care s-au prăbușit peste autoturismele parcate. Populația din 16 localități ale județului a primit mesaje Ro Alert.

Vremea rea continuă să afecteze o mare parte din țară

Însă coșmarul adus de vremea rea nu se va încheia în orele următoare.

În județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș vor fi consemnate ploi torențiale. Local, cantitățile de apă vor fi ajunge la 30 - 40 l/mp și, izolat, la peste 60 l/mp.

Meteorologii anunță Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Oltenia, sud-vestul și sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali.

Instabilitatea se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.

În restul teritoriului, după-amiaza și seara, manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close