Antena 3 CNN Actualitate Alertă! Primul stat european care construieşte "adăposturile foamei". Cum vor arăta

Alertă! Primul stat european care construieşte "adăposturile foamei". Cum vor arăta

Prima țară din Uniunea Europeană și cea mai puternică construiește "adăposturile foamei". Iată cum vor arăta aceste centre.

Alertă! Primul stat european care construieşte "adăposturile foamei". Cum vor arăta
Sursa foto: pexels.com
de Claudia Popovici    |    11 Iul 2022   •   18:16

Este vorba despre Germania care construiește în centrele de vaccinare, acum nefolosite, aceste centre speciale de încălzire, numite "adăposturile foamei", pentru cei care nu își permit să plătească utilitățile, notează cotidianul german Bild. 

Astfel, centrele folosite anterior în pandemia de COVID-19 vor fi transformate în locuri de încălzire pentru germanii care nu-și mai permit plata facturilor.

Aşa arăta un centru de încălzire în Germania în anul 1929 când a fost Marea Recesiune în Europa. Astăzi, nemții se tem după ce Putin a închis conducta Nord Stream 1 pentru lucrări de mentenanță pentru 10 zile.

Datele publicate în acest moment de România arată că noi nu suntem dependenți de gazul rusesc.

Întrebarea este ce se va întâmpla dacă țările din vest vor veni către România şi vor face apel la rezervele noastre. Este un scenariu în acest moment.

De asemenea, există și un avertisment dat de vicepreședintele Comisiei Europene, France Tiamermance, cel care spune că Putin folosește toate mijloacele pe care le are pentru a crea conflicte în societățile noastre, așa că trebuie să ne pregătim pentru o perioadă foarte dificilă.

Şi ministrul francez al Economiei a cerut să se facă pregătiri pentru o întrerupere totală a livrărilor de gaz rusesc, opțiunea cea mai probabilă.

În acest moment, Germania a trecut la raționalizarea apei, reducerea luminozității stradale și închiderea piscinelor.

"Suntem într-o situație de criză" | Sute de primării din ţară renunţă la iluminatul public după ce au primit facturi uriaşe la curent

De asemenea, în România, sute de primării sting lumina pe stradă între 12 noaptea și 5 dimineața pentru că nu-și mai permit costurile funcționării iluminatului public.

Primarii au mers astăzi la Palatul Victoria pentru a discuta cu premierul Nicolae Ciucă despre situația facturilor si cer de urgenţă rectificare bugetară.

×
Subiecte în articol: stat european Germania
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close