Antena 3 CNN Actualitate Alertă la munte! Risc major de avalanșe. ANM anunță nivel de alertă gradul patru în Carpații Occidentali

Alertă la munte! Risc major de avalanșe. ANM anunță nivel de alertă gradul patru în Carpații Occidentali

Risc major de avalanșă în Carpații Occidentali, în timp ce este și un Cod portocaliu de inundații.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Dec 2023   •   12:10

Meteorologii au anunțat, luni seară, risc de gradul patru de producere a avalanşelor în Carpaţii Occidentali şi în vestul celor Meridionali. Avertizarea este valabilă la altitudini de peste 1.800 de metri.

"Foarte mult lume a venit în perioada asta la munte. Încearcă să profite de vremea bună din aceste zile, dar și de zilele libere.

Într-adevăr, în Carpații Occidentali și Meridionali avem un strat mare de zăpadă depus în urma viscolului din ultimele zile și s-a depus numai pe anumite sectoare.

Acel viscol a făcut transport de zăpadă de pe un versant pe altul și avem un nivel de risc de gradul patru, iar cei care părăsesc perimetrul stațiunilor, pentru că trebuie spus că nicio stațiune din România nu este expusă riscului de avalanșă, oamenii trebuie să-și facă un management corect al riscului când merg în zona alpină înaltă", a spus Sabin Cornoiu, perședintele Salvamont România, la Antena 3 CNN.

Citește și: ANM: Vremea devine normală pentru mijlocul iernii, în ianuarie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

"La peste 1800 m, în partea superioară a stratului de zăpadă întâlnim zăpadă recentă de grosimi considerabile, ce depăşeşte 30-35 cm în majoritatea masivelor şi local 40-50 cm, în Carpaţii Occidentali şi în vestul celor Meridionali.

Cantităţile de precipitaţii înregistrate la staţiile meteorologice au fost însemnate, depăşind 50 l/mp în două zile”, anunţă, luni seară, ANM.

×
Subiecte în articol: ANM pericol avalanșă
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close