Antena 3 CNN Actualitate Alertă la SPP: Un bloc ridicat de un constructor asociat cu afaceri de masaj erotic pune în pericol securitatea președintelui Klaus Iohannis

Alertă la SPP: Un bloc ridicat de un constructor asociat cu afaceri de masaj erotic pune în pericol securitatea președintelui Klaus Iohannis

Administrația Prezidențială a dat în judecată o firmă de construcții care a ridicat un bloc de șase etaje în apropiere de Palatul Cotroceni fără să fi consultat în prealabil Palatul Cotroceni sau Serviciul de Pază și Protecție, SPP.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2023   •   12:24

Presa a relatat că Marian Predescu, patronul companiei care a ridicat blocul, Nicolae Valentin Iancu, un partener de afaceri al său, precum și membri ai familiei lui Predescu sunt sau au fost asociați în firme având ca obiect de activitate masajul erotic, relatează Antena 3 CNN.

Avizul de construire a imobilului a fost dat de primărie, fără ca administrația locală să se consulte cu SPP. 

Pornind de la acest aspect, SPP a depus în decembrie 2021 o sesizare la Inspectoratul de Stat în Construcții vizând autorizația de construire eliberată cu opt luni mai devreme de Primăria Sectorului 6 pentru firma Urban Imob Invest SRL.

În urma unui control din 2022 al Inspectoratului în Construcții, Prefectura Capitalei a cerut anularea autorizației de construire eliberată de primărie. La acest demers s-au raliat SPP, STS și Președinția.

Citește și: Liderii politici europeni în cărți pentru preluarea șefiei NATO | Pe ce loc a "căzut" Klaus Iohannis

În octombrie 2022, Tribunalul București a respins acțiunea, atât pe fond cât și ca tardivă, dar procesul este în faza de apel.

Constructorul este acuzat că a ridicat un bloc cu un regim de înălțime prea mare, care ar permite locatarilor de la etajele superioare să vadă sau să fotografieze oaspeții Președintelui României, ceea ce ar constitui un atentat la siguranța națională.

În proiectul constructorului,  blocul va avea 35 de apartamente cu o suprafață utilă de 52 de metri pătrați, fiecare, al căror preț ajunge, conform site-urilor de profil, la 122.000 de euro, plus TVA.

Mugur Ciuvică: "Să ne spună SPP cu ce-l deranjează masajul erotic pe președintele Iohannis"

"Dacă masajul erotic în vecinătatea Cotrocenilor perturbă activitatea președintelui Iohannis, asta nu pot să comentez. Cunoscând zona - pentru că am lucrat și eu patru ani la Palatul Cotroceni, de multă vreme, e adevărat - nu prea înțeleg cu ce l-ar putea (...)

Am înțeles că blocul e pe bulevardul Geniului, pe la statuia Leu. Nu prea văd cu ce l-ar putea încurca pe Iohannis. Palatul Cotroceni este uriaș, iar biroul lui Iohannis și traseele pe care vin oaspeții sunt în partea cealaltă, unde se află Facultatea de Medicină, fără nicio legătură cu blocul respectiv.

Dar, probabil că domnul Iohannis, care este foarte obișnuit, și cu luxul exagerat, și cu intimitatea exagerată, face caz din faptul că peste bulevard, unde, oricum, mai erau niște blocuri de pe vremea lui Ceaușescu ... (s-a ridicat acest imobil.)

Faptul că-l deranjează un bloc construit acolo unde începe cartierul Militari mi se pare o nouă exagerare de tipul celei cu avionul. Un avion privat e mult mai sigur decât un avion mai modest, dar, până la urmă, câtă siguranță vrea și domnul Iohannis?

Mugur Ciuvică: "Înțeleg că blocul se construiește. Eu zic să avem încredere în justiție"

Că, repet, nu se uită nimeni în curtea lui. Pe partea dinspre statuia Leu intră mașinile funcționarilor de la Cotroceni. Cu ce poate să-l deranjeze pe domnul Iohannis? Repet: e genul de exagerare a dânsului sau, poate, e exagerarea SPP-ului.

Cu masajul erotic, aici trebuie să se pronunțe mai exact SPP-ul, să ne spună cu ce-l deranjează pe domnul Iohannis (...)

Înțeleg că blocul se construiește.

Așa că, dacă onorata instanță a spus că nici masajul erotic, nici blocul nu deranjează Cotroceniul, eu zic să avem încredere în justiție", a spus la Antena 3 CNN, Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close