Antena 3 CNN Actualitate ALERTĂ! Zeci de măști vândute pe piața din România vă pun sănătatea în pericol. Cum îți dai seama că sunt nocive!

ALERTĂ! Zeci de măști vândute pe piața din România vă pun sănătatea în pericol. Cum îți dai seama că sunt nocive!

InfoCons a semnalat recent existenţa pe piaţă a zeci de tipuri de măşti de protecţie care pot fi periculoase pentru sănătate. Aceste produse nu sunt certificate ca echipamente de protecție de către un organism competent.

ALERTĂ! Zeci de măști vândute pe piața din România vă pun sănătatea în pericol. Cum îți dai seama că sunt nocive!
Sursa foto: Paul Anghel/Facebook
26 Iun 2020   •   19:45

InfoCons revine cu o nouă alertă emisă prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase, pentru încă 12 noi tipuri de măști de protecție neconforme care se adaugă la cele cinci alerte transmise anterior. 

Prima alertă a fost transmisă în data de 28 Aprilie 2020 pentru 4 tipuri de măști, cea de-a doua alertă a fost transmisă în data de 9 Mai 2020 pentru alte 7 noi tipuri de măști,cea de-a treia alertă în data de 22 Mai 2020 pentru alte 6 noi tipuri de măști, cea de-a patra alertă în data de 29 Mai 2020 pentru alte 15 tipuri de măști, cea de-a cincea alertă în data de 05 Iunie 2020 pentru alte 7 tipuri de măști, cea de-a șasea alertă transmisă în data de 19 iunie 2020 pentru alte 2 tipuri de măști. 

MĂȘTI de protecție periculoase. Numărul măștilor de protecție neconforme ajunge la 53!

„Atentie, produse notificate pe sistemul de alerta rapida RAPEX! Produsele poartă marcajul CE, dar nu sunt certificate ca echipamente de protecție de către un organism competent.În plus, retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 92,2 %).În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție”, arată Paul Anghel, directorul general al ANPC într-o postare pe Facebook. 

Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie începând cu 15 mai 2020 în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise.

AICI găsiți toate modelele de măşti neconforme descoperite la nivel european

Cei care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate în baza Legii nr. 55/2020, art.65, lit.H, respectiv „nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții” se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei.

Încă 12 tipuri de măști neconforme. Ce spun specialiștii

×
Subiecte în articol: măşti pericol protecţie
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close