Antena 3 CNN Actualitate Aleşii din Parlament şi-au votat pensiile de lux. Câţi bani vor primi dacă preşedintele Iohannis promulgă legea

Aleşii din Parlament şi-au votat pensiile de lux. Câţi bani vor primi dacă preşedintele Iohannis promulgă legea

Aleşii din Parlament şi-au votat pensiile de lux. Câţi bani vor primi dacă preşedintele Iohannis promulgă legea
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Iun 2015   •   07:55

Parlamentarii vor beneficia de pensii speciale dacă preşedintele Klaus Iohannis va promulga legea prin care senatorii şi deputaţii vor beneficia la bătrâneţe de indemnizaţii mărite.

Şi nu sunt deloc puţini cei care se vor bucura de pensii preferenţiale, aşa cum vedem realizat de Raluca Tache. 

Potrivit surselor parlamentare, de indemnizaţiile speciale ar putea beneficia peste 700 de foşti şi actuali parlamentari.

Cei mai puţini bani ar urma să-i încaseze deputaţii şi senatorii care au doar un singur mandat în Parlament. Pentru doar 4 ani petrecuţi în Parlament, ei vor primi câte 1400 lei pe lună, bani care se adaugă  pensiei obişnuite pe care o primesc. Asta în condiţiile în care pensia minimă garantată în România este de 400 de lei. Bani pe care o persoană îi poate primi doar dacă a muncit cel puţin zece ani.

Până şi pensia medie, care ajunge 840 de lei, abia dacă trece de jumătatea celei mai mici indemnizaţii de lux. Iar ca să o primească, un român trebuie să fi lucrat cel puţin 15 ani.

Şi mai mulţi bani vor primi aleşii cu două mandate. Ei au dreptul la 3100 de lei lunar în plus la pensie. Însă, de sumele cele mai mari se vor bucura parlamentarii cu trei sau mai multe mandate. Ei vor încasa câte 4400 de lei pe lună.

Atât va primi, spre exemplu şi premierul Victor Ponta, care este la al treilea mandat în Camera Deputaţilor. Când va ieşi la pensie, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, aflat la al cincilea mandat în Parlament, tot 4400 de lei va lua lunar. Nu rămîne mai prejos nici preşedintele Camerei Deputaţilor,  Valeriu Zgonea, care este deputat din 2000. Şi el va avea parte de aceeaşi indemnizaţie de lux, în plus la pensie.

Printre ei este şi Traian Băsescu, fost deputat cu două mandate, iâainte de a fi ales preşedinte. Cu pensia de marinar, de 2500 de lei, indemnizaţia de preşedinte, care ajunge la 5700 de lei, iar acum şi banii de la Parlament, va încasa lunar aproape 11300 de lei.

×
Subiecte în articol: pensii speciale Klaus Iohannis
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close