Antena 3 CNN Actualitate Alessandra Stoicescu s-a vaccinat în direct împotriva gripei porcine (VIDEO)

Alessandra Stoicescu s-a vaccinat în direct împotriva gripei porcine (VIDEO)

Alessandra Stoicescu s-a vaccinat în direct împotriva gripei porcine (VIDEO)
Sursa foto: Alessandra Stoicescu
09 Ian 2010   •   21:21

Numai vineri, în România, nouă oameni au murit din cauza gripei noi, numărul total al deceselor ajungând, astfel, la 82. Îmbolnăvirile cauzate de virusul A H1N1 au evoluat de la un caz pe zi, în septembrie, la 54 pe zi, in ianuarie. Speriaţi, multi români nu mai aşteaptă să-şi faca vaccinul la medicul de familie şi iau cu asalt spitalele de boli infecţioase. Mii de oameni au aşteptat sâmbătă la cozi, pentru a fi imunizaţi.

Dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii şi Dana Rosmanet, şeful Centrului de Statistică al Institutului Matei Balş au fost sâmbătă invitaţi în cadrul emisiunii Q&A , moderată de Alessandra Stoicescu, să răspundă intrebărilor pe care românii le au despre vaccinul antigripal. Acesta nu are efecte adverse, spune Adrian Streinu Cercel, şi este singura modalitate de a ne asigura că nu vom contacta boala.

Afirmaţiile secretarului de stat au fost întărite chiar de Alessandra Stoicescu, care s-a vaccinat în direct, în cadrul emisiunii.



Vaccinul este recomandat tuturor categoriilor de populaţie, în special celor care suferă deja de o afecţiune, care ar putea duce la complicaţii severe, în cazul în care contactează virusul gripei porcine. În această categorie se încadrează pacienţii care suferă de cancer, ciroză, diabet, HIV/SIDA, tuberculoză sau alte probleme cardiace sau respiratorii.



Adrian Streinu Cercel a amintit şi de moartea actorului Toni Tecuceanu, care era infectat cu virusul A H1N1. Se pare că decesul său a fost unul din factorii care a determinat un număr atât de mare de oameni să aleagă să se imunizeze. Moartea sa a fost cauzată de o serie de complicaţii, care au debutat cu apariţia sindromului de depresie respiratorie acută, care mai este cunoscut şi sub denumirea de sindromul plămânului alb. Acesta afectează capacitatea organismului de a se oxigena.

Organismul lui Toni Tecuceanu a dat la un moment dat semne că poate depăşi această problemă, dar pe fondul lipsei de oxigen starea sa s-a complicat. Următoarea care a dat semne de boală a fost inima. El a facut miocardita, iar organismul slăbit nu a mai rezistat acestei noi încercări, care i-a fost fatală.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Alessandra Stoicescu
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close