Antena 3 CNN Actualitate Alex Bodi, arestat pentru 30 de zile în dosarul de trafic de persoane și proxenetism 

Alex Bodi, arestat pentru 30 de zile în dosarul de trafic de persoane și proxenetism 

Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăguşanu, a fost arestat preventiv, joi seara, în dosarul deschis pentru trafic de persoane și proxenetism. Tribunalul Craiova a decis, joi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a opt persoane reținute încă de miercuri, după percheziții făcute în mai multe județe din țară. 

Alex Bodi, arestat pentru 30 de zile în dosarul de trafic de persoane și proxenetism 
de Georgiana Adam    |    13 Noi 2020   •   10:05

Alex Bodi este acuzat de trafic de persoane, proxenetism și șantaj. Potrivit unor surse judiciare, el ar fi recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat să se prostitueze, el fiind acuzat şi de o infracţiune de şantaj.
Procurorii au vizat destructurarea unei rețele de trafic de persoane și proxenetism, conduse de locotenentul unui interlop, din închisoare, conform DIICOT. Fetele erau puse să se prostitueze în cluburi de noapte, unele fiind violate, iar altele vândute, scrie Mediafax.

Gruparea era condusă de un interlop aflat în închisoare

Conform unui comunicat al DIICOT, din datele existente, s-a stabilit că, la scurt timp după destructurarea unei grupări specializate în traficul de persoane şi proxenetism, condusă de un membru marcant al lumii interlope, unul dintre „locotenenţii” acestuia, în timp ce era închis într-un penitenciar, în perioada 2008 - 2011, şi alţi trei deţinuţi au folosit reţelele de socializare în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituţia şi, inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda "loverboy"), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, şi profitând de starea lor de vulnerabilitate - situaţie materială precară, naivitate, lipsă de educaţie -, le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor.
Sub coordonarea liderului, s-au pus bazele unei grupări infracţionale specializate, în principal, în traficul de persoane, trafic de minori şi proxenetism şi, în secundar, în şantaj, consecinţă a plăţii unor taxe de protecţie.

Fetele, scoase la produs în Occident

După ce au ieşit din penitenciar, în scurt timp, la gruparea infracţională au aderat alţi 12 suspecţi, împreună cu care au recrutat şi alte victime, le-au transportat şi adăpostit în state occidentale - Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia - şi le-au constrâns să practice prostituţia în favoarea lor, în diverse cluburi de profil. După ce erau transportate în străinătate, tinerele care refuzau să se prostitueze erau sechestrate şi supuse unor violenţe extreme, chiar şi violuri, pentru a fi determinate să nu mai opună rezistenţă, arată procurorii.
În cele mai multe cazuri, victimele au fost ţinute în imobile închiriate de către liderul grupării, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituţia, erau permanent controlate şi supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte sau locaţii închiriate în oraşele Berlin, Bonn, Stuttgart şi Frankfurt (Germania), dar şi pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveţia, Austria).
Procurorii susţin că unele tinere au fost vândute altor traficanţi, persoanele care le-au preluat primind şi informaţii în legătură cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cât a fost exploatată, informaţii despre familie, pentru a fi şantajată, exploatată şi controlată mai uşor.

×
Subiecte în articol: Bianca Drăguşanu trafic de persoane
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close