Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Arșinel, declarații după moartea lui Ion Caramitru: "Nu sunt prea grozav cu sănătatea. Îmi aștept rândul și eu"

Alexandru Arșinel, declarații după moartea lui Ion Caramitru: "Nu sunt prea grozav cu sănătatea. Îmi aștept rândul și eu"

Actorul Alexandru Arșinel a oferit declarații în urma morții colegului său Ion Caramitru, în cadrul cărora a susținut că nici el nu are o stare bună de sănătate și că România își va pierde treptat valorile.

Alexandru Arșinel, declarații după moartea lui Ion Caramitru: "Nu sunt prea grozav cu sănătatea. Îmi aștept rândul și eu"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Sep 2021   •   18:03

„Mă leagă multe amintiri de Ion Caramitru, încă din facultate, daca spun din facultate, spun de acum 50 de ani. După Revoluție au fost mai multe. El s-a numărat printre artiștii care au participat efectiv la Revoluție, cu condiții extrem de periculoase. Unul dintre momentele tragice a fost când a intrat în Piața Palatului, s-a urcat pe tanc și cu o goarnă în mână a solicitat să nu mai tragă spre Bibliotecă, ne aducem aminte mulți dintre noi care a fost situația. Și-a riscat viața pentru asta.

După care a urmat o perioada în care ne-am luptat pentru drepturile artiștilor, nu de puține ori am fost în audiență la diferite nivele ale conducerii de după Revoluție pentru a obține protejarea, sa zic, a artiștilor români. M-am înțeles bine cu el, chiar dacă, uneori, întâlnirile noastre erau mai aspre, dar de fiecare dată ne uneam forțele pentru binele artiștilor.”, a povestit Alexandru Arșinel pentru actualitatea.net.

Actorul a precizat că România își va pierde treptat valorile „pentru că a venit vremea scadențelor”:

„Greu de suportat și nu mai e mult și urmează și altele, alte personaje, pentru ca a venit vremea scadențelor. Mai sunt artiști și personalități care își așteaptă rândul. Îmi aștept rândul și eu. Nu sunt prea grozav cu sănătatea, dar mergem înainte. Poate vom mai depăși niște momente. În spital veți auzi ca am fost mereu pentru ca fac analize la 3 luni, dar asta nu înseamnă ca m-am internat mereu.”
 

×
Subiecte în articol: Alexandru Arsinel Ion Caramitru
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close