Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Arșinel plânge dispariția Stelei Popescu și a Cristinei Stamate. ”N-a fost suficient de fericită în viață”

Alexandru Arșinel plânge dispariția Stelei Popescu și a Cristinei Stamate. ”N-a fost suficient de fericită în viață”

Alexandru Arșinel plânge dispariția Stelei Popescu și a Cristinei Stamate. ”N-a fost suficient de fericită în viață”
27 Noi 2017   •   21:24

Alexandru Arșinel a fost invitatul lui Mihai Gâdea, luni seară, la ”Sinteza Zilei”.

Îndrăgitul actor a vorbit despre relațiile sale cu Stela Popescu și Cristiana Stamate, două colege de breaslă atât de apropiate lui.

Cristina Stamate s-a stins a doua zi după ce Stela Popescu a fost condusă pe ultimul drum.

Mărturiile actorului sunt în direct, pe Antena3.ro.

”La mine Antena 3 e fixată seară de seară pe televizor. E o seară tristă. Îmi amintesc de aceste două mari artiste, colege minunate, ele dădeau un mare ajutor marelui public, prin însăși menirea teatrului, reprezintă oful cetățeanului, durerea lui” a spus Alexandru Arșinel.

Actorul a povestit că suferința Cristinei Stamate l-a luat prin surprindere.

”Nici nu am știut, Cristina s-a pensionat. Ea deschidea spectacole, le dădea ritmul, nuanța. M-am întâlnit cu ea la un moment dat și îmi zice că a scăpat. Doctorul a avut inima mea în mână” a rememorat actorul.

Actorul a vorbit și de propria suferință, boala de rinichi care îl chinuie de o jumătate de veac și a explicat ce s-a întâmplat după ce a suferit operația de transplant.

”Boala asta am avut-o de pe la 25, 26 de ani. N-aș mai vrea să vorbesc. Cert este că profesorul Lucan cu echipa lui m-au salvat. A doua zi am aflat că eram atacat, că am furat... Pomeneau de o fată care murise, dar ea murise cu un an înainte. În fruntea celor care mă apărau era Cristina. Era de-o camaraderie extraordinară (...) O fată minunată, care n-a fost suficient de fericită în viață” a mai spus Alexandru Arșinel.

Parteneri pe scenă de o viață, Arșinel și Stela Popescu ar fi făcut pereche încă multă vreme, dacă soarta ar fi îngăduit-o.

”Stela îmi spunea. Va trebui să ies la pensie, ce am să fac? Eu îi spuneam, mai stai, că avea și colaborări, mergea prin țară, muncea mult” a continuat actorul.


”Era greu să nu te îndrăgostești de Stela?”

”Era greu. Te punea la punct cu drăgălășenie. Trebuia să te îndrăgostești de ea, dar nu trebuia să te superi dacă nu îți răspundea la avansuri. În '77. după ce jucase două spectacole la Boema, avându-l partener pe Bănică. La un moment dat, Ștefan i-a spus că nu mai poate să mai joace. În anul următor a scris Puiu un alt spectacol și Stela nu a mai vrut să joace cu Bănică. Și atunci au pornit la vânătoare de parteneri. Eu jucasem într-un spectacol și aveam un rol de rahat. Figurație. Puiu (Maximilian, soțul Stelei Popescu - n.r.) m-a văzut. Când a venit vorba să se ia o hotărâre, a zis: Arșinel” a povestit maestrul.

Despre unul dintre momentele dificile alături de Stela

”Veneam din Germania, aveam vreo 10.000 de mărci. Momentele noastre dificile erau raportate numai la bani. Ca succes, nu prea aveam probleme. Ungurii, primul lucru care ne-au întrebat, dacă avem bani. Aveam și forinți, pentru motorină. Banii se confiscă. Aoleu, muncisem pe brânci. Stela s-a uitat la mine, nu da banii. Ăla se uita la noi, știa românește. Uite am niște forinți aici...puneți-i în pașaport. Și a plecat. Ne-am făcut cruce. Erau bani câștigați greu, pentru casa copiilor și pentru casa mea de la munte, de la Sinaia. Am o cabană acolo” a spus Alexandru Arșinel.

Despre marele său regret în relația cu Stela Popescu

”Aș vrea ca peste ani, dacă Dumnezeu ne ajută, să ne spui că am reușit, că e bine (...) Îmi pare rău că nu i-am spus niciodată cât de mult țin la ea. Vine un moment când îți dai seama că ai greșit și nu mai poți să te revanșezi, decât poate dincolo” a încheiat maestrul.

Finalul emisiunii a fost unul extrem de emoționant, cu maestrul în lacrimi, după ce a primit de la Mihai Gâdea un buchet de flori, pentru soția sa.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close