Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Cumpănașu, la Sinteza zilei: Am dovezi care vor arunca în aer nu doar România, ci și Italia

Alexandru Cumpănașu, la Sinteza zilei: Am dovezi care vor arunca în aer nu doar România, ci și Italia

Alexandru Cumpănașu, la Sinteza zilei: Am dovezi care vor arunca în aer nu doar România, ci și Italia
21 Oct 2019   •   23:18

Alexandru Cumpănașu a fost, luni, invitatul lui Mihai Gâdea, la "Sinteza Zilei".

Iată principalele declarații:

CUM LE RĂSPUNDE CELOR CARE I-AU REPROȘAT CĂ ȘI-A CONSTRUIT CANDIDATURA PE O TRAGEDIE

- Nu am avut intenția să candidez. Unii văzuseră un potențial acolo, eu nu-l văzusem! Eu vedeam doar aflarea adevărului în cazul Alexandrei. Faptul că m-am dus la procurorul general, că a demisionat ministrul de interne, că a demisionat șeful Poliției Române, faptul că au plecat procurorii ăia de la Caracal care și-au bătut joc efectiv de un copil cu ce a schimbat acest sistem odios în care trăim astăzi.

- Da, am fost parte a acestui sistem și astăzi îl voi distruge din temelii. Și voi construi altul, unul care să respecte cetățeanul.

-  Din punctul meu de vedere, Alexandra a fost motorul care a determinat intrarea mea în această candidatură. Nu aș fi intrat dacă nu era acest copil, trăiam în zona mea de confort în continuare, mă simțeam bine, eram liniștit.

- Am realizat că contracandidații mei sunt într-un blat, dinainte să-l bage pe Dragnea la pușcărie, că asta a și fost înțelegerea între Iohannis și Dăncilă. Când ei m-au sunat și mi-au spus condoleanțe, oare ei au fost decenți?

- Condoleanțe pentru ce? Pentru un corp care nu există? Condoleanțe pentru ceva ce nu exista la momentul respectiv și acum aflăm cu toții după patru luni de zile că nu avem un răspuns? Familia mea, părinții Alexandrei, toți cei care ne sunt apropiați și oamenii din această țară ne-au spus: avem nevoie de un om care să lupte cu sistemul acesta pe care îl cunoaște din interior.

- Nu puteți să contestați că în ultimele trei luni de zile am știut să lupt cu ei, cu armele lor. Lupta mea, intrarea în această campanie a fost dictată de strigătul Alexandrei.

- Am apărat un sistem ale căror mizerii le-am aflat acum.

CARE VA FI ELEMENTUL FUNDAMENTAL AL MANDATULUI DE PREȘEDINTE AL LUI ALEXANDRU CUMPĂNAȘU

- 60% din piața de prostituție din Europa este asigurată de România. Vă imaginați câte femei nedeclarate, câți copii, câte copile, câți copii folosiți la cerșetorie sunt în acest moment plecați din țară, luați de aceste clanuri - Clămparul Gheară... Nu am nicio frică să spun asta.

- Am făcut solicitare să mă văd cu Clămparu, așa ca și candidat la prezidențiale, că eu cred că știe mai multe decât spune.

- Aceasta va fi prioritatea numărul unu a mandatului meu: Nu mai vreau să aud, să văd, să cred că există politicieni care profită de fete minore, sechestrate. Sunt probe la dosarul DIICOT pe care l-au ignorat cu desăvârșire procurorii DIICOT. 70 de pagini. În ele sunt informații clare cu privire la politicieni care nu fost nici azi audiați și care aveau cunoștință despre Dincă, despre relațiile pe care le avea în Italia, despre protejarea lui de către acești politicieni.

- O parte din banii partidelor politice vin de la rețele de trafic de carne vie. Procurorii din Italia ne-au rugat să păstrăm confidențialitatea numelor și a datelor.

- Am avut o întâlnire de o oră și jumătate cu șeful antimafia Italia, după care timp de 10 ore am fost audiați.

- Am prezentat acolo dovezi care vor arunca în aer nu doar România, ci și Italia. Le-am spus foarte clar: magistrați italieni implicați în protejarea rețelei lui Dincă.

- La momentul potrivit o să fac publice probele cu privire la amenințări directe din partea unui clan interlop, cu nume și prenume, cu ceea ce aveau de gând să facă cu privire la persoana mea. Pe teritoriul italian m-am simțit mai în siguranță decât aici.

DE CE CREDE CĂ FETELE DISPĂRUTE SUNT ÎN VIAȚĂ

- Am cerut audierea acelei menajere, ne-au refuzat-o. Apoi au audiat-o ei. Am cerut confruntări de martori, ne-au refuzat. Vă dați seama câtă frustrare poate să adune un cetățean, nu neapărat eu, care se izbește de o justiție coruptă, incompetentă?

- Care sunt motivele pentru care s-a refuzat expertiza aceea de a constata măcar dacă poate să intre un corp într-un butoi? Am vrut și noi să vedem dacă e posibil - nu poți să bagi niciun copil în acel botoi.

- În Bari, nici Alexandra, nici Luiza nu figurează dispărute.

- O spun cu foarte mare siguranță, am certitudinea că Alexandra nu a fost omorâtă în acel butoi, în acea casă și de către Dincă. Lucrurile sunt fără dubiu.

- Familie Dincă nu este o familie săracă, este o familie bogată, cu o moarte suspectă a celui care a fost amant sau nu știu ce a fost cu Daniela Dincă. Există martori, dovezi scrise că grupul de firme al acestui italian a făcut trafic de arme, trafic de droguri, trafic de persoane cu mult înainte ca Alexandra să fie în vizorul acestei rețele.

- Modul de transportare a victimelor s-a făcut fix prin intermediul acestui grup de firme care acum aparține celei care a fost concubină a proprietarului acestui trust.

CE SPUNE ALEXANDRU CUMPĂNAȘU DESPRE DIPLOMA ELIBERATĂ DE O UNIVERSITATE DIN UCRAINA

- Este vorba despre titlul de Doctor Honoris Causa care se acordă, nu se cere, unor personalități care au făcut ceva. În condițiile în care eu, atunci când a fost invadată Ucraina, atunci când a fost invadată Crimeea, acolo unde funcționa această universitate și unde acest domn era vicepremier în perioada în care ea aparținea Ucrainei, și nu ca acum Rusiei, trebuie să fii nebun să spui că un fost vicepremier al Peninsulei Crimeea este de fapt al rușilor.

- Nu există nicio legătură nici cu vreun serviciu secret rusesc, nici cu vreun alt serviciu secret. Nu se implică niciun serviciu secret în campania mea, nici străin, nici intern, cum se întâmplă la alții.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Alexandru Cumpanasu
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close