Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Cumpănașu, unchiul adolescentei de 15 ani din Caracal: „Avem de-a face cu o incompetență crasă a procurorului-șef din Caracal”

Alexandru Cumpănașu, unchiul adolescentei de 15 ani din Caracal: „Avem de-a face cu o incompetență crasă a procurorului-șef din Caracal”

Alexandru Cumpănașu, unchiul adolescentei de 15 ani din Caracal: „Avem de-a face cu o incompetență crasă a procurorului-șef din Caracal”
28 Iul 2019   •   16:23

Alexandru Cumpănaşu, unchiul fetei răpite la Caracal, a făcut noi precizări, în exclusivitate la Ediția specială cu Andreea Sava, de la Antena 3, cu privire la crima asupra Alexandrei Măceșanu. Președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României a dezvăluit că familia adolescentei nu a fost informată oficial de autorități de faptul că ucigașul și-a recunoscut faptele. 

„Familia Alexandrei nu a fost anunțată oficial de autorități. Am anunțat-o eu și au văzut la televizor. Am primit-o cu și mai multă ură și încrâncenare. În acest moment nu cred că există om mai înverșunat ca mine pe tot ce înseamnă Poliție, Parchet, STS, Justiție, toate aceste instituții care ar fi trebuit să salveze viața Alexandrei și nu au făcut-o. Nu mă voi lăsa până când acești nemernici nu vor plăti unul câte unul, de sus până jos”. 

„Procurorul-șef din Caracal și judecătorul ar trebui să intre la pușcărie”

„Avem de-a face cu o incompetență crasă a procurorului de la Parchetul Teritorial Caracal pentru că el e comandantul, cel care coordonează ancheta. A aflat de acest apel la 112 la ora 11 și nu a dispus niciun fel de măsură de localizare a acestui apel până la ora 18, când a cerut Departamentului de Operațiuni Speciale să localizeze aparatul. Ce a făcut timp de șapte ore? Cred că ar merita să stea șapte luni la închisoare. Le-au furnizat locația în care se afla Alexandra la ora 23. De la ora 23 același procuror incompetent a mai stat să se gândească vreo 3 ore, până la ora 1 și jumătate, ca să meargă la un judecător la care nu avea nevoie să meargă pentru avea de partea lui și Codul Penal și Constituția care îi permiteau să intre fără niciun fel de mandat în acea locuință. Dar el, în neștiința lui de carte, nu s-a dus peste criminal și a așteptat să se ducă la judecător. Domnul judecător e la fel vinovat. Dacă procurorul nu știe minim de drept penal, deși cercetează fapte penale, domnul judecător ar fi trebuit să cunoască legea și să-i spună să meargă să salveze fata. Apoi a mai stat vreo oră și jumătate-două să se gândească dacă dă sau nu acel mandat. Abia la ora 3.30 a semnat și a dat acel mandat, cu începere de la ora 6. Dacă a scris cu mâna lui ora 6, acel judecător trebuie să stea și el la pușcărie. De la ora 3.30 până la ora 6, când s-a intervenit, același procuror, împreună cu Poliția, au stat și s-au uitat la stele, închipuindu-și că o infracțiune de viol, de răpire, de lipsire de libertate, de tentativă de omor.. au așteptat ca acest criminal să-și termine treburile, să acopere urmele. Comandantul Poliției Caracal și comandantul Poliției Olt, niște oameni care ar fi trebuit să fie la fața locului, au trimis niște lucrători”. 

„Șeful STS trebuie să dispară din funcție”

„Avem o serie de vinovați, de la Parchet către judecător, Poliție, și STS, un serviciu în care am investit foarte mult. Acest STS a dat niște adrese incorecte. Dacă nu se duceau aiurea în tramvai, nepoata mea era în viață. Merită să stea în pușcărie. La STS își fac anchete interne și ne explică din vârful limbii cum își cer scuze pentru modul în care au comunicat. Sunt niște nesimțiți, niște oameni care nu dau dovadă de umanitate. Șeful STS trebuie să dispară din funcție”.

„Legea spune că, în situația în care s-a raportat un viol, operatorul de la 112 era obligat să informeze ambulanța. Să mă contrazică STS că mor cu ei de gât. Aveam o presiune din mai multe instituții. Acestea sunt niște chestiuni factuale, care țin de răspunderea celor care au acționat în acest caz”. 

„Dacă directorul STS nu e demis mâine sau poimâine de președinte sau premier, să plece ei acasă. Acest om are în mâna sa puterea, a supravegheat tot, are conversații la care nici măcar Parchetul, SRI nu au acces”. 

×
Subiecte în articol: Caracal Alexandru Cumpanasu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close