Antena 3 Actualitate Alexandru Darie va fi înmormântat duminică la Cimitirul Bellu. Cu lacrimi în ochi, prietenii își iau rămas bun

Alexandru Darie va fi înmormântat duminică la Cimitirul Bellu. Cu lacrimi în ochi, prietenii își iau rămas bun

22 Sep 2019   •   10:05
Alexandru Darie va fi înmormântat duminică la Cimitirul Bellu. Cu lacrimi în ochi, prietenii își iau rămas bun

Regizorul de teatru Alexandru Darie, care a murit la vârsta de 60 de ani, va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Bellu din Bucureşti.

Sicriul cu trupul regizorului Alexandru Darie a fost depus, vineri seară, la Sala "Liviu Ciulei" a Teatrului "Bulandra", instituţie al cărei director a fost timp de 17 ani. În foaierul teatrului, spaţiul a fost amenajat, cu trandafiri albi. De altfel, în ferestrele sălii "Liviu Ciulei" au fost depuse buchete din trandafiri albi şi fotografii cu Alexandru Darie. Sicriul a fost depus în aplauzele câtorva zeci de persoane.

„Cred că este o singură lecție care trebuia spusă demult sau ținută și a cărei concluzie a lipsit din viața noastră, anume această solidaritate de breaslă! De-a lungul timpului au existat foarte multe momente în care această solidaritate nu s-a manifestat . Ea era foarte puternică înainte de 1989 pentru că noi toți luptăm contra unei nenorociri care se abătuse asupra acestei țări. Aveam un dușman comun atunci, comunismul, care ne solidariza. Această solidaritate care s-a creat ar fi minunat să o păstrăm și în absența unui eveniment nefericit. Când ne este bine să fim la fel de solidari că atunci când ne e rău!”, spunea Alexandru Darie într-un interviu pentru Bucureștii vechi și noi.

×
Subiecte în articol: cimitirul bellu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close