Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Finanţelor a dezvăluit în direct la Sinteza Zilei adevăratul motiv pentru care pensiile nu cresc

Ministrul Finanţelor a dezvăluit în direct la Sinteza Zilei adevăratul motiv pentru care pensiile nu cresc

Ministrul Finanţelor Publice, Alexandru Nazare, a explicat, joi seara, la Sinteza Zilei, decizia actualei coaliţii de guvernământ, de a îngheţa pensiile până în 2022.

Ministrul Finanţelor a dezvăluit în direct la Sinteza Zilei adevăratul motiv pentru care pensiile nu cresc
de Adrian Iclozan    |    11 Feb 2021   •   23:36

Nazare a fost întrebat de Mihai Gâdea dacă partidele din coaliţie au analizat posibilitatea unei creşteri a pensiilor, care să fie reflectată în proiectul Legii Bugetului pe 2021.

"Nu se puteau acorda cele 40%, că nu suportă econmia, dar o creştere semnificativă pentru această categorie vulnereabilă, mulţi dintre pensionari fiind pe culmile disperării, nu s-a putut face? Nu se putea face nimic pentru ei?", a întrebat Mihai Gâdea.

"După cum vedeţi nişte lucruri s-au făcut, şi nu neimportante. A fost creştere de 14% în 2020. Această creştere este asigurată prin proiectul de buget pe 2021. Efortul bugetar aferent creşterii este de 8 miliarde. Creşterea a fost făcută şi în acest buget este asigurată. Nu există dubii în acest sens.

Alexandru Nazare: Suntem într-un punct foarte periculos

Credeţi-mă, nu este un an uşor. (...) Suntem într-un punct foarte periculos. În ce sens? Se creează premisele planului naţional de rezilienţă. Comisia Europeană dă nişte orientări în acest sens: cum să construim planul naţional de rezilienţă.

Şi acest plan este construit pe nişte recomandări de ţară. Iar aceste recomandări de ţară se leagă de performanţele fiecărui stat membru în privinţa cheltuielilor, sustenabilităţii.

Ce vreau să spun: programul de 30 de miliarde de euro trebuie să fie confruntat cu nişte reforme. Facem reforme şi respectăm recomandările de ţară? Atunci avem acces la banii europeni.

Nu ne permitem să continuăm ca şi până acum", a spus ministrul Alexandru Nazare la Sinteza Zilei.

×
Subiecte în articol: Alexandru Nazare cresterea pensiilor
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close