Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, despre anchetele privind vaccinurile COVID: "S-ar fi putut negocia renunțarea la această cantitate"

Alexandru Rafila, despre anchetele privind vaccinurile COVID: "S-ar fi putut negocia renunțarea la această cantitate"

Jaful vaccinurilor COVID continuă. Este în curs o anchetă a Parchetului European condus de Kovesi şi o anchetă DNA la noi, deocamdată nicio concluzie. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut precizari la Antena 3 CNN despre banii pe care România îi mai are de achitat.

Alexandru Rafila, despre anchetele privind vaccinurile COVID: "S-ar fi putut negocia renunțarea la această cantitate"
de Mia Lungu    |    17 Oct 2022   •   14:02

România trebuie să mai primească 31 de milioane de doze de vaccin, care să ajungă până la finalul anului în depozitele noastre, care deja sunt pline, şi pe noi ne costă bani să le distrugem pe cele expirate.

"S-ar fi putut negocia renunțarea la această cantitate de vaccinuri. Nu știu dacă au existat negocieri pentru reducerea ei sau modularea ei, doar pentru anul 2022, nu pentru anul 2023. 

Discutăm despre niște contracte future, că așa au fost astea pentru 2022 și 2023. Dar au mai fost probleme legate și de faptul că vaccinul care avea cantități mari și pentru care există un interes limitat, s-a mai hotărât suplimentarea cantității, ceea ce cred că e mai puțin justificat (n.r. vaccinul Moderna).", a precizat Alexandru Rafila, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila vaccinuri COVID-19
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close