Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, anunț îngrijorător: „Numărul de cazuri este între 10 și 20 de ori mai mare decât cel depistat”

Alexandru Rafila, anunț îngrijorător: „Numărul de cazuri este între 10 și 20 de ori mai mare decât cel depistat”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, susține că numărul real de îmbolnăviri de coronavirus ar putea să fie mult mai mare decât cel din statisticile oficiale.

Alexandru Rafila, anunț îngrijorător: „Numărul de cazuri este între 10 și 20 de ori mai mare decât cel depistat”
Sursa foto: Hepta
16 Iun 2020   •   10:47

„Acestea sunt cifrele de peste tot, nu numai din România, astea sunt cifrele care au fost detectate în multe din ţările în care s-au făcut deja studii de seroprevalenţă. Între 10 şi 20. Cred că mai puţin de 10 nu o să fie”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a anunțat și că o testare în masă nu este eficientă. 

„Nu putem ca politică de sănătate publică să ne focalizăm să testăm pe toată lumea, pentru că o testăm degeaba. Testăm pe toată lumea timp de o săptămână şi ulterior unii dintre ei o să se îmbolnăvească, poate sunt în perioada de incubaţie, când încă testele sunt negative, poate vin în contact cu o persoană bolnavă şi se îmbolnăvesc ulterior. Deci această testare a persoanelor sănătoase nu are niciun fel de rost. (:..)  Nu are rost să testezi toată populaţia prin PCR, pentru că o să-mi dea o cifră de 0,0001 şi este inutil”, a adăugat Rafila.

 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close