Antena 3 Actualitate Alexandru Rafila, anunț îngrijorător: „Numărul de cazuri este între 10 și 20 de ori mai mare decât cel depistat”

Alexandru Rafila, anunț îngrijorător: „Numărul de cazuri este între 10 și 20 de ori mai mare decât cel depistat”

16 Iun 2020   •   10:47
Alexandru Rafila, anunț îngrijorător: „Numărul de cazuri este între 10 și 20 de ori mai mare decât cel depistat”
Sursa foto: Hepta

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, susține că numărul real de îmbolnăviri de coronavirus ar putea să fie mult mai mare decât cel din statisticile oficiale.

„Acestea sunt cifrele de peste tot, nu numai din România, astea sunt cifrele care au fost detectate în multe din ţările în care s-au făcut deja studii de seroprevalenţă. Între 10 şi 20. Cred că mai puţin de 10 nu o să fie”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a anunțat și că o testare în masă nu este eficientă. 

„Nu putem ca politică de sănătate publică să ne focalizăm să testăm pe toată lumea, pentru că o testăm degeaba. Testăm pe toată lumea timp de o săptămână şi ulterior unii dintre ei o să se îmbolnăvească, poate sunt în perioada de incubaţie, când încă testele sunt negative, poate vin în contact cu o persoană bolnavă şi se îmbolnăvesc ulterior. Deci această testare a persoanelor sănătoase nu are niciun fel de rost. (:..)  Nu are rost să testezi toată populaţia prin PCR, pentru că o să-mi dea o cifră de 0,0001 şi este inutil”, a adăugat Rafila.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close