Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră despre starea victimelor de la Crevedia și răniților care vor fi transferați

Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră despre starea victimelor de la Crevedia și răniților care vor fi transferați

Alexandru Rafila a făcut un anunț de ultimă oră în care a precizat care este starea victimelor rezultate în urma exploziilor de la Crevedia.

de Ioana Mircea    |    27 Aug 2023   •   16:49

Ministrul Sănătății a susținut în această după amiază că în urma exploziilor de la Crevedia au rezultat în total 58 de victime, dintre care două persoane decedate.

"În total sunt 58 de victime, dintre care doi morți. Un pacient cu o suprafață arsă din corp care depășea 95%. În cursul acestei nopți și dimineața, devreme, au fost transferați doi pacienți la Bruxelles, doi la Milano. Unul dintre pacienții transferați la Milano este în stare critică și cei de acolo cu care sunt în legătură, fac eforturi.

Urmează ca în cursul acestei zile și la noapte să fie transferați și alți șase pacienți de la Spitalul Floreasca și alți doi pacienți de la Spitalul Bagdasar, destinația acestor pacienți va din în Austria, în Germania și unul dintre ei va fi transferat în Norvegia", a declarat Alexandru Rafila.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu, declarații la locul exploziei din Crevedia: "Toate stațiile GPL din țară vor fi controlate"

Potrivit ministrului Sănătății, la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca sunt 30 de pacienți: 3 civili și 27 de pompieri.

"Acolo a fost grosul pompierilor răniți. Cinci pacienți sunt intubați și ventilați mecanic. 25 de pacienți au fost toaletați și sunt în evaluare. Pacienții intubați sunt, în principiu, pacienții care sunt eligibili pentru transfer în străinătate”, a mai spus Rafila.

La Spitalul Bagdasar Arseni sunt 5 pacienți intubați și ventilați mecanic. De asemenea, fără să fie la fel de critici, mai sunt 4 pacienți internați la Spitalul de Chirurgie Plastică.

De asemenea, la Spitalul Elias, la Spitalul Universitar de Urgență București și la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște sunt câte 3 pacienți.

"În funcție de evaluări, acești pacienți vor beneficia de tratament în secțiile pentru pacienți arși, iar în momentul în care se va impune există și posibilitatea transferului”, a mai spus ministrul Sănătății.

×
Subiecte în articol: explozii crevedia alexanru rafila victime
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close