Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila: "Îi îndemn pe cei de până la 40 de ani să ridice pastilele de iodură de potasiu cât mai repede"

Alexandru Rafila: "Îi îndemn pe cei de până la 40 de ani să ridice pastilele de iodură de potasiu cât mai repede"

Ministrul Sănătăţii reia apelul ca cei sub 40 de ani să îşi ridice pastilele de iod, puse la dispoziţie gratuit de stat. Declaraţia lui Alexandru Rafila vine în contextul în care armata rusă a bombardat centrala nucleară de la Zaporojie, aflată la doar câteva sute de kilometri de România.

Alexandru Rafila: "Îi îndemn pe cei de până la 40 de ani să ridice pastilele de iodură de potasiu cât mai repede"
Sursa foto: Antena 3
08 Aug 2022   •   12:21

Românii de până la 40 de ani sunt îndemnați de către ministrul Sănătății Alexandru Rafila să ridice prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu cât mai repede.

„Îndemn pe toată lumea, toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu”, a declarat luni Rafila.

Potrivit acestuia sunt 2.500 de farmacii în toată țara în care se găsesc pastilele.

„Este un sistem perfect funcțional. Este important ca oamenii să apeleze la sistemul pe care noi am reușit să îl punem la punct”, a adăugat ministrul.

Întrebat despre cerere, Rafila a răspuns că e „mai mare, mai mică. Nu știu să vă spun, dar acum probabil că pe măsură ce lucrurile se tensionează în Ucraina, e posibil ca cererea să crească”.

Cât de mare este pericolul nuclear pentru România după atacul centralei din Zaporojie. Radu Tudor: "Ar trebui ca populația să fie informată"

×
Subiecte în articol: iod Alexandru Rafila
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close