Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila: Reacția lui Florin Cîțu vine târziu, după pierderea controlului asupra pandemiei

Alexandru Rafila: Reacția lui Florin Cîțu vine târziu, după pierderea controlului asupra pandemiei

Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentantul României la OMS, a avut o primă reacție după anunțul revocării ministrului Vlad Voiculescu și al demiterii Secretarului de Stat Andreea Moldovan.

Alexandru Rafila: Reacția lui Florin Cîțu vine târziu, după pierderea controlului asupra pandemiei
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    14 Apr 2021   •   12:49

Alexandru Rafila a lăudat deciziile premierului privind demiterile de la ministrului Sănătății, dar a menționat că reacția lui Florin Cîțu vine târziu, după luni de administrare proastă la ministerul Sănătății, care au dus la scăparea de sub control a pandemiei.

"Este perfect justificată schimbarea doamnei Moldovan din funcție. Rolul lui Voiculescu era gestionarea acestei pandemii, s-a dovedit a fi total incapabil să o facă. Evidența faptelor a depășit orice fel de închipuire, practic am ajuns în situația în care Ministerul Sănătății funcționa în afara guvernului României, așa cum a funcționat în afara nevoii de asigurare a serviciilor medicale, a sănătății publice pentru cetățenii români. 

Consider că este un gest de responsabilitate a premierului, vine târziu, e adevărat. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni, în ultimele luni, a dus la pierderea controlului pandemiei și, probabil, văzând acest lucru, primul-ministru a acționat", a declarat Rafila.

De asemenea, Alexandru Rafila a mai susținut, ca o opinie personală, că "nu crede că USR Plus va ieși de la guvernare, deoarece au interese economice foarte mari, inclusiv în zona sănătății".

"Important este ca România să beneficieze de un guvern stabil și competent" - a mai precizat Alexandru Rafila.

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu Florin Cîțu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close