Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, despre închiderea școlilor: „Nu e nicio diferență între 2,9 și 3,1. Cred că ar trebui să fim puțin flexibili”

Alexandru Rafila, despre închiderea școlilor: „Nu e nicio diferență între 2,9 și 3,1. Cred că ar trebui să fim puțin flexibili”

Profesorul dr. Alexandru Rafila, susține că în ceea ce privește activitatea școlilor, autoritățiile nu ar trebui să fie atât de rigide și să se raporteze doar la cifre: „Nu este nicio diferență între 2,9 și 3,1”, a spus medicul.

Alexandru Rafila, despre închiderea școlilor: „Nu e nicio diferență între 2,9 și 3,1. Cred că ar trebui să fim puțin flexibili”
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    15 Oct 2020   •   19:30

„Sunt niște parametri, o cifră, 3 la mie, incidența cumulată în ultimele 14 zile, dacă suntem sub 3 la mie păstrăm școlile în scenariul verde sau galben, dacă depășim trecem în scenariul roșu. Să știți că nu e nicio diferență între 2,9 și 3,1. Cred că ar trebui să fim puțin flexibili”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta crede că fiecare caz trebuie analizat cu grijă și că „nu trebuie să ne raportăm doar la niște cifre”.

„Sigur că trebuie analizată situația din fiecare școală și cine merge la școală, câți copii sunt în școală, dacă sunt școli de proximitate. Dacă, de exemplu, 95% din elevii unei școli locuiesc în prejma școlii și se deplsasează pe jos la școală, eu acea școală nu aș închide-o. Dacă școlile însă sunt la distanță, 30-40% din elevi vin cu mijloace de transport în comun, aglomerează traficul, atunci acolo probabil e bine să închizi școala două săptămâni, să reduci transmiterea în comunitate. (...) Trebuie să fim flexibili, să fim creativi, încât viața noastră să fie cât mai apropiată de nornal, nu trebuie să fim rigizi, să ne raportăm doar la nișțte cifre, fără să ne gândim ce este în spatele lor”, a mai spus medicul, în cadrul conferinței în care și-a anunțat candidatura pe listele PSD pentru alegerile parlamentare.

Alexandru Rafila candidează pe lista PSD la parlamentare

Profesorul dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, și-a anunțat, joi seara, candidatura pe listele PSD la alegerile parlamentare: „Mai întâi sunt medic și voi respecta întodeuna lucrurile care țin de conștiința mea preofesională, și în al doilea rând vor fi membru al PSD”, a punctat Rafila. 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: închiderea școlilor
Parteneri
Hidroelectrica face angajări. Salarii de 10.000 de lei
x close