Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila: "Fără un efort colectiv nu o să putem trece prin acest val 5"

Alexandru Rafila: "Fără un efort colectiv nu o să putem trece prin acest val 5"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vizitat joi Institutul "Matei Balș" din Capitală, ocazie cu care a susținut o declarație de presă, alături de managerul Cătălin Apostolescu.

Alexandru Rafila: "Fără un efort colectiv nu o să putem trece prin acest val 5"
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Dana Musceleanu    |    30 Dec 2021   •   12:33

Ministrul Sănătății a declarat că a venit să vadă personal stadiul reabilitării pavilionului de la "Matei Balș" unde a avut loc un regretabil incendiu la începutul anului trecut. Acum se lucrează intens la finalizarea lui, fiind vorba de trei etaje și 100 de paturi, cu oxigen și "medici foarte buni" care din luna ianuarie vor fi pregătiți să acorde asistență medicală. 

"Este foarte important să folosim toate resursele pe care le avem în această perioadă în condiții de siguranță a pacienților, în mod categoric, dar să folosim toate resursele de a acorda asistență medicală înalt calificată pacienților infectați cu noul coronavirus.", a declarat Rafila. 

"Fără un efort colectiv în această perioadă nu o să putem trece cum trebuie prin acest val cinci. Noi încercăm la nivelul ministerului Sănătății să facem tot ce ne stă în putință, și guvernul face același efort, încât să avem consecințe cât mai mici în ceea ce privește impactul acestui val potențial." - a mai completat Alexandru Rafila

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close