Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, despre noul formular devenit obligatoriu în România: ”Nu este un document care împiedică circulația!”

Alexandru Rafila, despre noul formular devenit obligatoriu în România: ”Nu este un document care împiedică circulația!”

Formularul de călătorie devine obligatoriu în România. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat ce sancțiuni vor primi cei care nu respectă legislația.

Alexandru Rafila, despre noul formular devenit obligatoriu în România: ”Nu este un document care împiedică circulația!”
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    15 Dec 2021   •   13:26

”Este vorba despre adoptarea unui act normativ privind limitarea transmiterii noii tulpini emergente Omicron. 

România s-a aliniat deciziei Comisiei Europene în ceea ce privește instituirea unui sistem de formulare digitale de localizare a pasagerilor ca parte a procedurilor de notificare a alertelor în cadrul sistemului de avertizare și răspuns instituit în legătură cu amenințările transfrontaliere. 

Nu este un document care împiedică circulația, dimpotrivă, este un document ce ne ajută să localizăm rapid contacții unei persoane infectate și Direcțiile de Sănătate Publică să poată efectua rapid anchetele epidemiologice și să ia măsurile care se impun. 

Nu este decât o procedură de identificare rapidă a contacților persoanelor infectate”, a declarat Alexandru Rafila, miercuri dimineața. 

”Călătorii trebuie să completeze acest certificat cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea în România. Dacă nu reușesc să facă acest lucru, pot merge la domiciliu și pot să îl completeze într-un interval de 24 de ore, sub sancțiunea unei amenzi, dacă nu respectă acest interval”, a mai explicat el. 

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close