Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu școlile după numărul uriaș de îmbolnăviri. Anunțul ministrului Alexandru Rafila

Ce se întâmplă cu școlile după numărul uriaș de îmbolnăviri. Anunțul ministrului Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că numărul de paturi pentru bolnavii Covid ocupate în spitale s-a dublat în ultimele 11 zile.

Ce se întâmplă cu școlile după numărul uriaș de îmbolnăviri. Anunțul ministrului Alexandru Rafila
Sursa foto: agerpres foto
de Laura Dinu    |    26 Ian 2022   •   15:12

De asemenea, ministrul a anunțat că rata de pozitivitate a crescut în aceste zile până spre 30%.

„Când am început noi această activitate, pe 16 ianuarie, aveam peste 16% din paturile alocate, din cele 25.000, am ajuns la 32%, deci practic o dublare a ocupării numărului de paturi în timp de 11 zile, dar ne aflăm departe de cifra care duce automat la închiderea școlilor, de 75%”, a declarat Alexandru Rafila.

El spune că, în ceea ce privește paturile în spitale pentru copii, acestea sunt ocupate în proporție de 44,5%.

Gradul de ocupare la Terapie Intensivă a crescut de la 25% la 37%, iar gradul de ocupare al paturilor de Terapie Intensivă pentru copii este la 12%.

Alexandru Rafila a mai spus că există în continuare cazuri grave cu tulpina Delta, care nu este eliminată încă din circulație, și care reprezintă încă 20-25% din îmbolnăviri, scrie Mediafax

Peste 13.500 de elevi cu COVID, 4.000 de cadre didactice pozitive şi 46 de şcoli închise

Peste 13.500 de elevi şi 4.000 de cadre didactice sunt bolnave de COVID, iar 46 de unități au activitatea suspendată, miercuri, informează Ministerul Educației.

De asemenea, elevii din aproape 3.000 de clase au activitatea suspendată din cauza infectării cu coronavirus, fiind vorba de unitățile de învățământ preuniversitar.

"La nivelul zilei de vineri, în unitățile de învățământ preuniversitar erau înregistrate, conform raportărilor inspectoratelor școlare:
• 13541 cazuri pozitive la elevi/preșcolari
• 4252 cazuri pozitive la personal
• 2882 clase cu activitatea fizică suspendată
• 46 unități cu activitatea fizică suspendată.

Ministerul Educaţiei: "Valul Omicron se răspândește mult mai rapid în școli decât varianta Delta"

"Valul Omicron se răspândește mult mai rapid în școli decât varianta Delta, arată datele prezentate astăzi de Ministerul Educației.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila şcoli
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close