Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila, anunț important despre mască: ”Trebuie aplicată prevederea!”

Alexandru Rafila, anunț important despre mască: ”Trebuie aplicată prevederea!”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că măștile de protecție vor fi folosite în spitale pentru a preîntâmpina răspândirea infecțiilor nosocomiale.

Alexandru Rafila, anunț important despre mască: ”Trebuie aplicată prevederea!”
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    04 Iul 2022   •   13:42

Purtarea măștii de protecție în interiorul unităților medicale este inclusă în legislația privitoare la protecția pacienților în spitale. De aceea, Alexandru Rafila i-a informat pe reprezentanții Direcțiilor de Sănătate că trebuie să aplice prevederea, scrie Mediafax

De asemenea, în perioada următoare vor fi informați despre acest lucru și managerii spitalelor din țară.

Este vorba despre „utilizarea măștii în interiorul spitalelor pentru preîntâmpinarea răspândirii nosocomialelor”, a explicat ministrul Sănătății.

Totodată, angajații ministerului au făcut o statistică privitoare la centrele de tratament ambulatoriu din întreaga țară și au constatat că acestea au cantitățile necesare de antivirale.

Valul 6 COVID-19 în România! Alexandru Rafila: ”Creștere de 80%!”

Numărul cazurilor de infectări COVID-19 a crescut alarmant în ultima perioadă. Medicii au avertizat încă de săptămâna trecută că ne vom confrunta cu un nou val mai devreme decât era așteptat.

În ultima săptămână s-au înregistrat aproape 8.000 de cazuri, mai exact 7.726 de cazuri. Un procent important, 1.307 cazuri din aceste 7.726 sunt pacienți reinfectați, care au trecut prin boală în ultimele 90 de zile. 

În unitățile sanitare de profil numărul de persoane infectate este de 922 în toată țara. La ATI sunt internate 52 de persoane, dintre care jumătate sunt nevaccinate și jumătate sunt vaccinate. 25 sunt nevaccinate, deci o proporție apropiată cu cea de acoperire vaccinală din țara noastră. 

Din fericire, numărul de decese rămâne mic, 16 decese pe parcursul unei săptămâni. 

În această perioadă au fost efectuate 70.000 de teste. 

În ceea ce privește evoluția cazurilor, am plecat undeva la 2.000 de cazuri la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie, după care a început creșterea, o creștere semnificativă, o creștere cu 50% a numărului de cazuri în săptămâna 20-26 iunie și o creștere cu circa 80% în săptămâna 27 iunie-3 iulie”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.  

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close