Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Rafila acuză Parlamentul că blochează certificatul verde la locul de muncă

Ministrul Rafila acuză Parlamentul că blochează certificatul verde la locul de muncă

Parlamentul blochează adoptarea certificatului verde la locul de muncă, avertizează ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, într-un interviu în exclusivitate pentru Antena 3.

Ministrul Rafila acuză Parlamentul că blochează certificatul verde la locul de muncă
Sursa foto: Antena 3
de Mihaela Bîrzilă    |    04 Ian 2022   •   10:41

Rafila spune că adoptarea târzie a certificatului scade tot mai mai mult eficacitatea lui. 

"Este atributul Parlamentului să ia o decizie cu acest certificat verde, este un proiect de lege depus în Parlament de mai mult timp, care a fost respins de Senat. 

În momentul de faţă se găseşte la Camera Deputaţilor. Probabil că există un blocaj la nivel legislativ şi când a existat o propunere tehnică din partea Ministerului Sănătăţii, ea ar fi trebuit să poată să îşi facă efectul atunci când se înregistrează o creştere care ar putea să sugereze un val pandemic important.

Cu cât întârzie adoptarea unui astfel de certificat electronic COVID, şi eficacitatea lui devine tot mai puţin relevantă", a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în exclusivitate la Antena 3.

Întrebat dacă mai poate fi introdus în luna ianuarie, oficialul a spus: "Îmi e greu să spun dacă certificatul va fi introdus în luna ianuarie".

Cât despre eventualitatea introducerii certificatului verde şi în mijloacele de transport în comun, la fel cum face deja Italia, oficialul spune că în prezent nu există discuţii suplimentare pe acest subiect.

"Tocmai am discutat despre certificatul COVID, era similar cu cel pentru locul de muncă, lumea în general la muncă merge cu transportul în comun şi e un singur tip de certificat. 

Depinde ce decizie va fi la nivel politic, deocamdată nu există alte discuţii suplimentare legate de introducerea acestui certificat", a detaliat ministrul Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila vorbeşte despre importanţa dozei a patra de vaccin anti-COVID

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila certificat verde
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close