Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila cere un ”roadmap”. Parteneriat cu Ministerul de Finanțe

Alexandru Rafila cere un ”roadmap”. Parteneriat cu Ministerul de Finanțe

Alexandru Rafila a propus un parteneriat cu Ministerul de Finanțe prin care să se implementeze o foaie de parcurs care să ducă la un aport financiar în interiorul sistemului de sănătate din România.

Alexandru Rafila cere un ”roadmap”. Parteneriat cu Ministerul de Finanțe
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    10 Feb 2022   •   12:46

„Din păcate, în România s-a dezvoltat exclusiv piața abonamentelor de sănătate, mai puțin asigurările private de securitate, tocmai datorită impreciziei în a stabili care dintre serviciile medicale ar putea să fie subiectul acestui tip de asigurări.

Și aici cred că Ministerul Sănătății, împreună cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), cu reprezentanți ai companiilor de asigurări și cu reprezentanții Ministerului de Finanțe ar trebui să stabilească un roadmap (n.r. drum de parcurs).

Eu asta mi-aș dori, să facem un drum de parcurs, într-o perioadă de timp definită, încât să putem să aducem și bani noi în sănătate, pentru că toată lumea așteaptă creșterea procentului din PIB din partea bugetului de stat sau a bugetului de sănătate de la CNAS, dar, în mod evident, bani noi trebuie să vină și din zona asigurărilor private și lucrul ăsta va duce la creșterea calității serviciilor de sănătate“, a spus, la DC News, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

 

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila
Parteneri
Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii
x close