Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila: "Scenariul cel mai rău posibil estimat este să avem peste 70.000 de cazuri pe zi, în februarie"

Alexandru Rafila: "Scenariul cel mai rău posibil estimat este să avem peste 70.000 de cazuri pe zi, în februarie"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat vineri că, potrivit estimărilor INSP, cel mai pesimist scenariu indică un vârf de peste 70.000 de cazuri de COVID pe zi la milocul lunii februarie.

Alexandru Rafila: "Scenariul cel mai rău posibil estimat este să avem peste 70.000 de cazuri pe zi, în februarie"
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea
de Alexandra Dima    |    21 Ian 2022   •   20:14

Ministrul a prezentat într-o conferință de presă un raport al INSP potrivit căruia în a doua săptămână din luna ianuarie s-a înregistrat o creștere cu 505% a numărului de cazuri de COVID depistate față de prima săptămână. În același timp, numărul deceselor a crescut cu 12%.

Previziunile INSP arată că România ar putea ajunge la peste 70.000 de cazuri zilnic şi ar putea atinge capacitatea maximă de internare la ATI la începutul lunii viitoare, iar capacitatea maximă de internare pentru patologia COVID-19 între 8 şi 10 februarie, a avertizat ministrul Sănătății.

„Scenariul cel mai rău posibil estimat este să avem peste 70.000 de cazuri pe zi. Știu că asta va fi știrea, nu înseamnă că se întâmplă așa”, a spus Rafila.

Numărul persoanelor internate ar putea fi între 7.800 și 43.000 și între 60 și 360 de decese ar urma să se înregistreze zilnic.

Alexandru Rafila a mai precizat că, în „scenariile mediu și înalt”, în perioada 8-10 februarie se va atinge capacitatea maximă de spitalizare, iar la ATI chiar la începutul lunii februarie.

 

 

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila COVID-19
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close