Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila: Copiii ar trebui testați o dată pe săptămână, la școală

Alexandru Rafila: Copiii ar trebui testați o dată pe săptămână, la școală

Alexandru Rafila este de părere că elevii ar trebui testați pentru COVID-19 cel puțin o dată pe săptămână, în școli.

Alexandru Rafila: Copiii ar trebui testați o dată pe săptămână, la școală
Sursa foto: agepres
de Laura Dinu    |    22 Sep 2021   •   12:23

Medicul susține că această testare în scoli ar trebui să aibă rol de screening.

Totodată, Rafila spune că, în momentul de față, există trei lucruri care ar trebui făcute astfel încât să nu apară focare în școli.  

„În primul rând, adulții care trăiesc împreună cu copiii, părinții sau alte rude apropiate, ar trebui să fie vaccinate, asta e o măsură care previne îmbolnăvirea copiilor și sigur, dacă există copii cu vârsta mai mare de 12 ani în familie, e bine să fie vaccinați și ei”, spune Rafila.

În opinia sa, cea de-a doua măsură este legată de testarea măcar o dată pe săptămână a copiilor în școală, care ar detecta precoce anumite cazuri de infecție și lucrul ăsta trebuie organizat de către Ministerul Educației.

„Nu trebuie să ne gândim la lucruri extrem de birocratice, dimpotrivă, trebuie să fie o testare de screening, adică de depistare, care ulterior, dacă de exemplu un test este pozitiv, poate fi confirmat într-un laborator, nu e nici un fel de problemă, dar lucrul ăsta trebuia organizat în timpul verii, acum până îl organizăm, se termină valul pandemic”, mai spune medicul.

Totodată, Rafila susține că aerisirea regulată a claselor este esențială. 

„Cel de-al treilea lucru este bineînțeles legat de respectarea măsurilor din școală, de distanțare, în măsura posibilului. Eu nu sunt îngrijorat de exemplu de îmbolnăvirea copiilor de către cadrele didactice, chiar dacă sunt nevaccinate, pentru că acolo există o anumită distanțare, atât cadrele didactice cât și copiii poartă mască, deci riscurile de îmbolnăvire sunt mai mici. În plus, un lucru care este esențial și care este recomandat cu tărie și de OMS și de Centrul European de Control al Bolilor, este aerisirea foarte bună a claselor în pauze”, a concluzionat medicul Alexandru Rafila, potrivit Mediafax

       

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila testare copii
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close