Antena 3 Actualitate Profesorul Alexandru Rafila, despre tragedia de la Spitalul Victor Babeş: "Este și o mare problemă cu lipsa asumării, a responsabilității"

Profesorul Alexandru Rafila, despre tragedia de la Spitalul Victor Babeş: "Este și o mare problemă cu lipsa asumării, a responsabilității"

de Alin Tarnovschi    |    12 Apr 2021   •   21:50
Profesorul Alexandru Rafila, despre tragedia de la Spitalul Victor Babeş: "Este și o mare problemă cu lipsa asumării, a responsabilității" Hepta

Medicul Alexandru Rafila susține că nenorocirile care se produc în spitalele din România sunt cauzate de lipsa organizării și a responsabilității. Declarația a fost făcută la puțin timp după ce trei pacienți au murit în spitalul Victor Babeș din București.

Alexandru Rafila îi acuză pe guvernanți de lipsă de organizare și de iresponsabilitate.

"Sunt două probleme. Nu există nici un fel de organizare, planificare. Este și o mare problemă cu lipsa asumării, a responsabilității. Ministrul Sănătății trebuia să facă la Foișor să nu se întâmple, nu să stea de vorbă la telefon.

A crăpat generatorul care nu a cuplat funcționarea instalațiilor (n.r. la Victor Babeș). Discutăm despre lipsa de funcționalitate a unui sistem integrat, nu-i vorba doar despre oxigen", a declarat Alexandru Rafila, la România TV.

Alexandru Rafila a mai spus că politicienii de la guvernare încearcă să găsească vinovați, notează Mediafax.

"Am văzut o reacție de pasat responsabilitatea, încercau să-l scoată vinovat pe Adrian Streinu-Cercel. Nu a lucrat niciodată la Babeș", a precizat Rafila.

Trei persoane au murit luni la spitalul bucureștean Victor Babeș în urma unei defecțiuni a instalației de oxigen.

Trei pacienţi au murit, după ce au rămas fără oxigen la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close