Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Rafila: ”Estimăm că valul 5 va veni cu 1 milion de cazuri”

Alexandru Rafila: ”Estimăm că valul 5 va veni cu 1 milion de cazuri”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că autoritățile se așteaptă ca valul 5 al pandemiei să vină cu aproximativ 1 milion de cazuri de infectare.

Alexandru Rafila: ”Estimăm că valul 5 va veni cu 1 milion de cazuri”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    05 Ian 2022   •   15:50

Alexandru Rafila a declarat că se așteaptă ca valul 5 al pandemiei să vină cu aproximativ 1 milion de cazuri noi de îmbolnăvire.

”Numărul de cazuri, în momentul de față, noi îl estimăm undeva între 800.000 și 1 milion de cazuri pentru acest nou val.

Avem exemplul altor țări, la care acoperirea vaccinală era mult mai mare decât este în România și am văzut sute de mii de cazuri pe zi. Franța, Italia au sute de mii de cazuri pe zi, Statele Unite 1 milion de cazuri pe zi, deci un număr extrem de mare de cazuri.

Problema noastră este următoarea în momentul de față: nu a numărului de cazuri în sine, problema numărului de cazuri foarte mare poate să pună o problemă legată de funcționarea unor sisteme critice, inclusiv a sistemului de sănătate, că oamenii au o formă ușoară, dar stau acasă și nu se pot duce la serviciu să își facă treaba obișnuită și sunt multe servicii esențiale în România. Aici poate să fie o problemă, inclusiv reducerea perioadei de carantină și de izolare ține cont de aceste lucruri.

Ceea ce ne interesează este să reducem cazurile grave, să reducem decesele și pentru asta organizăm sistemul de sănătate, încât oamenii să se adreseze cât mai ușor și cât mai repede serviciilor de sănătate, să poată să fie evaluați și să poată să fie tratați”, a declarat ministrul Sănătății.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close